Αλγερία και Τυνησία διεκδικούν από κοινού το Μουντιάλ του 2030

Με εξαίρεση το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική η «μαύρη ήπειρος» δεν έχει καταφέρει να διοργανώσει ξανά τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι όμως που ενδέχεται να γίνει το 2030.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (4/7) Αλγερία και Τυνησία είναι αποφασισμένες να συνεργαστούν ώστε να συνδιοργανώσουν μαζί μία τόσο σπουδαία διοργάνωση. Γιατί γνωρίζουν, πλέον, μετά το Μαρόκο που προσπάθησε να πάρει μόνο του το Μουντιάλ του 2026 αλλά έχασε από την τριπλή κοινοπραξία του Μεξικού, των ΗΠΑ και του Καναδά, ότι είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν μεμονωμένα μία άλλη πιθανή συμμαχία που ενδέχεται να προκύψει για το Μουντιάλ του 2030.

«Η Αλγερία θα μελετήσει πολύ σοβαρά αυτή την πιθανή υποψηφιότητα για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Αλγερινός υπουργός Αθλητισμού Μοχάμεντ Χατάμπ και πρόσθεσε: «Ένα κοινό αίτημα από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία, μπορεί να επιτευχθεί από τις υφιστάμενες υποδομές, καθώς και με την προσθήκη μελλοντικών έργων. Εξετάζοντας τις πόλεις μας, με τις υπάρχουσες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, σκεφτόμαστε ότι όντως μπορούμε να φιλοξενήσουμε σημαντικά παγκόσμια γεγονότα».

Η απόφαση της FIFA για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2030, δεν αναμένεται να παρθεί πριν από το 2022.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα