Ο ψευτο – «ηθικολόγος» Φαν’τ Σιπ και τα «κολλητιλίκια» του με Μάνταλο, Μπακασέτα για το περιβραχιόνιο

Για το πώς έπαιξε η εθνική, το είδαμε όλοι. Κόντρα σε μια ομάδα – χωριό, έβαλε ένα γκολ με πέναλτι και ακόμα ένα όταν οι Μολδαβοί έπαιζαν με δέκα παίκτες, έκανε και ευκαιρίες όταν έπαιζαν και με εννιά. Αλλού είναι το θέμα για τον Τζόνι Φαν’τ Σιπ, που το παίζει άτεγκτος ηθικολόγος και ηθικοπλάτης των παιδιών της εθνικής.

Στο φιλικό με την Αυστρία, ποιον είχε αρχηγό της εθνική Ελλάδος; Τον Πέτρο Μάνταλο. Στις σοβαρές χώρες, που έχουν σοβαρές εθνικές ομάδες και παίρνουν σοβαρούς προπονητές, αρχηγός της εθνικής ομάδας είναι η παλιότερος ή αυτός που έχει τις περισσότερες συμμετοχές.

Ποιος ήταν η “παλιοσειρά” στο φιλικό με την Αυστρία; Ο Τζαβέλας. Ποιος είχε τις περισσότερες συμμετοχές; Ο Φορτούνης. Και πως αποφάσισε αυτό το “τέρας της ηθικής”, της… σεμνοτυφίας και του… καθωσπρεπισμού , να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Μάνταλο;

Κι όταν βγήκε ο Μάνταλος από το παιχνίδι, ο Τζόνι έδωσε εντολή να φορέσει το περιβραχιόνιο ο Ζέκα. Πόση γελοιότητα, πόση ασέβεια και προς τον Τζαβέλα και προς τον Φορτούνη, αλλά κυρίως ασέβεια στο εθνόσημο.

Στο παιχνίδι με τους Μολδαβούς, ο Τζόνι έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Μπακασέτα. Έτσι γούσταρε, έτσι έκανε. Σάμπως θα δώσει σε κανέναν λογαριασμό;

Να θυμίσω εδώ, ότι όταν στα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα ήταν αρχηγός ο Τσάβι κι έμπαινε στο παιχνίδι ο Πουγιόλ, έτρεχε αμέσως να του φορέσει το περιβραχιόνιο. Γιατί ο Πουγιόλ ήταν και πιο παλιός, είχε και τις περισσότερες συμμετοχές.

Θα τολμούσε να το κάνει αυτό ο Ολλανδός, αν στην εθνική υπήρχαν ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς κι ο Σιόβας; Όχι, βέβαια. Γι αυτό και τους ξαπόστειλε. Να το παίζει δερβέναγας στους πιτσιρικάδες, αλλά και σε μεγαλύτερους σε ηλικία με τους οποίους απέκτησε κολλητιλίκια.

Ο Μπακασέτας γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε στον Φαν’τ Σιπ, που αντί να δώσει το αρχηγιλίκι στον Τζαβέλα και το μόστραρε στο μπράτσο; Ο Μάνταλος γιατί δεν έκανε το ίδιο; Δεν έπρεπε να του το πούνε; Ή, μήπως, οι διεθνείς σε ξέρουν ποιος έχει τις περισσότερες συμμετοχές και ποιος είναι πιο παλιός Το ξέρουν και το παραξέρουν.

Ο Τζόνι θέλει μία εθνική ομάδα από άβουλα όντα, έτοιμα να υπακούσουν σε ό,τι τους ζητηθεί. Κάτι τυπάκια σαν τον Λημνιό να λένε σε δηλώσεις τους ότι η κατάσταση με τον Ολλανδό έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Και να μην μπορούν να κάνουν μια ευκαιρία με την Μολδαβία σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα