Αλητεία Τσίπρα και άμεση απάντηση Λοβέρδου

Ευθεία παρέβαση στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην διαδικτυακή συνέντευξη π[ου παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη, προσπαθώντας να αναβαθμίσει την Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας με σκαιό τρόπο τον Ανδρέα Λοβέρδο ισχυριζόμενος ότι η στόχευση του πρώην υπουργού είναι να καταστήσει το ΚΙΝΑΛ δορυφόρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ανδρέας Λοβέρδος αντέδρασε εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “ο κ. Τσίπρας τρέμει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, διότι ο ίδιος θα βρεθεί εκ νέου στο περιθώριο”. Κι όπως κατανοεί και ο πλέον αδαής ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πόλεμο στον Λοβέρδο, διότι αυτόν φοβούνται, σε αντίθεση με την Γεννηματά, την οποία την έχουν του χεριού τους.

Η ωμή παρέμβαση του κ. Τσίπρα στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ είναι η ακόλουθη: “Είμαστε ένα κόμμα του 30%-32% στις τελευταίες εκλογές, το ΚΙΝΑΛ που είναι του 8%, δεν φαντάζει πειστικό ότι θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία και ιδιαίτερα σε μια εκλογική αναμέτρηση απλής αναλογικής. Συνεπώς, το κρίσιμο διακύβευμα, είναι το προγραμματικό, είναι το πολιτικό. Είναι αν η χώρα θα κυβερνηθεί με το μοντέλο το νεοφιλελεύθερο που σε όλο τον κόσμο σήμερα πνέει τα λοίσθια, ή μ’ ένα μοντέλο προοδευτικό”.

Τότε η Όλγα Τρέμη τον ρώτησε: “Λέτε ότι θα βγουν οι διαφορές, δηλαδή άλλο η κ. Γεννηματά, άλλο ο κ. Λοβέρδος, άλλο ο κ. Ανδρουλάκης. Να το κάνουμε συγκεκριμένο”. Και η απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας ήταν: “Πιστεύω ότι κάθε πολιτικός εκφράζει κι ένα διαφορετικό σχέδιο, όχι και οι τρεις διαφορετικό, αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και το εκπέμπει. Μιλώ για την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να γίνει ένας δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αυτό το επικροτήσουν, θα είναι μια διαφορετική προοπτική”.

Αντίδραση Λοβέρδου

Στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωση ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Ο Α. Τσίπρας επεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωκομματικά της παράταξής μας. Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα. Ουδέποτε πολιτικός αρχηγός διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη και την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.Gr μετατρέπει με σφραγίδα και υπογραφή ψιθύρους σε κραυγές σχετικά με το πολιτικό μου αφήγημα.

Ο πανικός του δεν κρύβεται. Ο Α. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει δύναμη εξουσίας ο ίδιος θα γυρίσει στα αζήτητα της πολιτικής και στις προθήκες της ιστορίας. Όσο για τις «ελεύθερες» όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε «μεταφράσεις» του είναι τουλάχιστον για γέλια. Διεκδικώ την ηγεσία της παράταξης για να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά. Τελεία, παύλα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα