«Αλήθειες με τη Ζήνα»: Διακόπτεται η μετάδοση της εκπομπής στις 19, 20 και 21 Μαρτίου

Μετά την απόφαση που εξέδωσε το ΕΣΡ

Σε τριήμερη διακοπή μετάδοσης της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» προχωράει το ΕΣΡ τις επόμενες ημέρες. Η απόφαση της Ολομέλειας της Αρχής (58/2019) ορίζει πως το «Star» δεν έχει δικαίωμα μετάδοσής της στις 19, 20 και 21 Μαρτίου, καθώς πρόκειται για εκπομπή με υποβαθμισμένη ποιότητα.

Επιπλέον, το πρόστιμο στην εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, καθώς η Αρχή έκρινε πως «εκ προθέσεως» παραβιάστηκε η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία ως προς την υποχρέωση του σεβασμού μνήμης τεθνεώτος, της προστασίας των ανηλίκων και την ποιότητα προγράμματος για τον τρόπο παρουσίασης της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Το ΕΣΡ με την απόφαση αυτή στέλνει ένα μήνυμα στους παρουσιαστές αυτής της κατηγορίας εκπομπών, στα στελέχη του προγράμματος και στους ιδιοκτήτες των σταθμών, επισημαίνοντας πως η εξασφάλιση τηλεθέασης με κάθε τρόπο έχει πλέον συνέπειες.

Η έκθεση του ΕΣΡ για όσα μεταδόθηκαν από την εκπομπή στις 12 το μεσημέρι είναι χαρακτηριστική: «Μετάδοση εικόνων της νεκρής κοπέλας, με αναφορές σε αίματα που είχαν μείνει στο δωμάτιο, τα χτυπήματα με σίδερο, η απόπειρα στραγγαλισμού και η βιαιότητα των φερόμενων δραστών».

Διαβάστε επίσης