Άλλα κόλπα η κυρία Φρόσω…

Με νεοδημοκρατικές πλάτες η Ελένη Τουλουπάκη έχει ξεφύγει!!! Αφού επί τρία έτη άλλα έγγραφα του FBI έκρυβε και άλλα έστελνε στη Βουλή, τώρα προσπαθεί –μάταια– να ρίξει ευθύνες στην προκάτοχό της Ελ. Ράικου

Η Ελένη Τουλουπάκη –με το υποκοριστικό «Φρόσω» στους δικαστικούς κύκλους– έχει ξεφύγει τελείως!!! Μετά την πρόσφατη απόφαση των βουλευτών της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής να κληθεί ως «μάρτυρας» και όχι ως «ύποπτη», αισθανόμενη ότι έχει την αμέριστη στήριξη κρυφοφανερών νεοδημοκρατικών δυνάμεων, κυριολεκτικά πετάει!!!

Με το δίκιο της. Όταν πλήθος καταγγελιών εις βάρος της από υψηλόβαθμους συναδέλφους της δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από τις παρυφές του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου, αντί να κάνει κάποια προσευχή που κάποιο πρωί δεν έχει βρεθεί ένα περιπολικό έξω από το σπίτι της να την καλέσει για «καφεδάκι», επιτίθεται με περισσό θράσος σε όλους όσοι τόλμησαν να υπαινιχθούν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους της.

Αφού πρώτα πέρασε γενεές δεκατέσσερις τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή, στη συνέχεια «ψάχτηκε» για να βρει κάτι εις βάρος της προκατόχου της Ελένης Ράικου.

Έτσι, μετά από τρία χρόνια θητείας της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μόλις προχθές έστειλε μια επιστολή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου έκανε μνεία για κάποιο έγγραφο του FBI το πρώτο δίμηνο του 2017, στο περιεχόμενο του οποίου –σύμφωνα με την επιστολή της– γινόταν λόγος για κάποιο στέλεχος της Novartis που δωροδόκησε κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο…

Όλα αυτά βεβαίως αναφέρονται μόνο στην επιστολή της, γιατί όπως έχει χαράξει γραμμή τα προηγούμενα τρία χρόνια της θητείας της, άλλα έγγραφα του FBI έστελνε στη Βουλή και άλλα απέκρυπτε επικαλούμενη το απόρρητο του περιεχομένου τους…

Ας ξεκινήσουμε από το δήθεν απόρρητο. Η ημιμαθής εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που κατέλαβε τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις πλάτες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και που ανανέωσε τη θητεία της με τις πλάτες της Ν.Δ., πρέπει επιτέλους να μάθει ότι απόρρητα έγγραφα για την ελληνική Επικράτεια δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται από άλλα κράτη. Χαρακτηρίζονται μόνο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και μόνο για θέμα εθνικής ασφάλειας.

Η βλακώδης ερμηνεία της, ότι ισχύει ο χαρακτηρισμός «απόρρητο», ενδεχομένως από κάποιον μικροϋπάλληλο του FBI –ο οποίος βεβαίως δεν έχει δώσει επαρκή στοιχεία ώστε να ερευνηθεί η αλήθεια του περιεχομένου της επιστολής του– οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το έγγραφο αυτό είναι απόρρητο για τον επόπτη της ανάκρισης Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας ΑΠ Βασίλη Πλειώτα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και κυρίως από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που επέχει θέση εισαγγελέως και μάλιστα με ρητή εντολή από την Ολομέλεια να διερευνήσει την υπόθεση Novartis.

Αντί λοιπόν ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπούγας και οι βουλευτές μέλη της να πεταχτούν μέχρι την οδό Λουκάρεως όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Διαφθοράς, και να προβούν σε κατάσχεση όλου του αρχείου της υπόθεσης Novartis, προφανώς πιεζόμενοι από τις γνωστές-άγνωστες ενδο-νεοδημοκρατικές δυνάμεις, ποιούν την νήσσαν και αφήνουν την κα Τουλουπάκη να τους προσβάλλει καθημερινά, μέχρι σημείου να ζητήσει και την πειθαρχική τους δίωξη, γιατί τόλμησαν(!!!) να θέσουν θέμα χαρακτηρισμού της ως «ύποπτη» σε κάποια συνεδρίασή τους.

Επί της ουσίας τώρα. Σχετικά με την επιστολή της που επιρρίπτει ευθύνες ψευδορκίας(!!!) στην προκάτοχό της.

1] Δεν γνωρίζουμε τι λέει η επιστολή του FBI, αλλά γνωρίζουμε μόνο όσα επιθυμεί να αναφέρει η Ελ. Τουλουπάκη στην επιστολή της.

2] Όλα τα έγγραφα που αφορούσαν την υπόθεση Novartis στο πρώτο δίμηνο του 2017 καταχωρήθηκαν στο γενικό πρωτόκολλο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, και όχι σε κάποιο ιδιαίτερο (κρυφό) πρωτόκολλο.

Σε έγγραφα του FBI στο δίμηνο που προαναφέραμε δεν υπάρχει όνομα πολιτικού που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.

Κι όμως, η κα Τουλουπάκη, που προήχθη σε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς χωρίς μία ημέρα θητείας στο Εφετείο, και πριν ακόμη εγγραφεί στη δύναμή του, δίνοντας τη δική της ερμηνεία, ό,τι δεν τη συνέφερε από τα έγγραφα αυτά το χαρακτήριζε απόρρητο, και ό,τι μπορούσε να σπιλώσει τους δέκα πολιτικούς το έστελνε στη Βουλή, αφού προηγουμένως είχαν ενημερωθεί το «Documento», η «Αυγή», η «KontraNews» κ.ά. φιλικά προσκείμενα μέσα προς τον κ. Παγγελόπουλο.

3] Ο πρώην επόπτης της ανάκρισης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννης Αγγελής, ο διάδοχός του Παν. Μπρακουμάτσος, ουδέποτε έκαναν λόγο για πολιτικό που δωροδοκήθηκε από στέλεχος της Novartis. Και αυτό αφού είχαν μελετήσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης αυτής.

Ο πρέσβυς των ΗΠΑ κ. Πάιατ, έχει δημόσια δηλώσει ότι δεν υπάρχουν εμπλεκόμενοι πολιτικοί στην υπόθεση αυτή.

Τι θέλει λοιπόν να μας πει η κα Τουλουπάκη;

Ότι η κα Ράικου, πριν εκτοπιστεί από τα ΣΥΡΙΖΑϊκά Μέσα, παρέλειψε να ερευνήσει για κάποιον, που κάπου, κάποτε δωροδοκήθηκε από κάποιον άλλον;

Και ακόμη στα τρία χρόνια της θητείας της, που εκείνη –σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο– τα έκανε όλα καλώς, τι τελικά έβγαλε για ευθύνες πολιτικών από την έρευνά της;

Είπαμε στην αρχή ότι η κα Τουλουπάκη έχει ξεφύγει…

Συνεπώς, επιβάλλεται κάποιος να τη μαζέψει…

Και αυτοί που σήμερα τη στηρίζουν πρέπει να αντιληφθούν ότι ένας σημαντικός λόγος που κέρδισαν τις εκλογές τον περασμένο Ιούλιο ήταν, εκτός από τα ψέματα του Τσίπρα, το Μακεδονικό, και την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, και η σκευωρία της Novartis που –ευτυχώς– απεδείχθη πριν από την 7η Ιουλίου…

Διαβάστε επίσης