Άλλα λέει ο Κλάτενμπεργκ στην Αγγλία για το VAR και το οφσάιντ…

Πριν από λίγο καιρό ο Μαρκ Κλ΄΄ατενμπεργκ (ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ) είχε γράψει στην Daily Mail όπου αρθρογραφεί για το VAR και την χρήση του στο οφσάιντ.

«Πιστεύω πως ίσως είναι καιρός να αφαιρέσουμε τις αποφάσεις για το οφσάιντ από τη διαδικασία του VAR.

Ο ενθουσιασμός και το πνεύμα του παιχνιδιού κινδυνεύει να υποστεί ζημιά από την ακριβή φύση της τεχνολογίας VAR. Γουλβς, Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον και Νόροτς πίστευαν ότι έχουν σκοράρει νόμιμα γκολ το Σαββατοκύριακο, αλλά είδαν να ακυρώνονται για οριακά οφσάιντ, για ένα δάχτυλο ή μία μασχάλη.

Είτε αποδεχόμαστε ότι το οφσάιντ είναι πράγματι – που είναι – και να μάθουμε να ζούμε με τα μικρά όρια, ή πάμε με τις αποφάσεις των βοηθών στο γήπεδο και αποδεχόμαστε ότι θα υπάρξουν λάθη. Το τελευταίο θα απομάκρυνε την κουβέντα για τα «οφσάιντ μασχάλης» και επίσης θα επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς να πανηγυρίσουν γκολ πιο ελεύθερα, χωρίς τον φόβο ότι θα ακυρωθεί το γκολ από ένα οριακό οφσάιντ».

Ο Κλάτενμποεργκ ,,,μιλάει για «οφσάιντ μασχάλης» και αναφέρει πως η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου κάτι που σημαίνει ότι δικαιώνει τον Ολυμπιακού που φωνάζει για τη φάση του Ελ Αραμπί στα Γιάννενα.

Τώρα, το γιατί βγήκε Δευτέρα πρωί -πρωί η ΚΕΔ να καλύψει το ακριβ΄ως αντίθετο (δηλαδή την ακύρωση του γκολ του Ολυμπιακού) είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει….

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα