Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η τοποθέτηση Κατρούγκαλου για τον καβγά στο Υπουργικό Συμβούλιο

Προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους και να ξεπεράσει τα απόνερα τους σοβαρού επεισοδίου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Αυτό που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο είναι να τεθεί το ζήτημα των πράγματι διαφορετικών δηλώσεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το τελευταίο διάστημα και να ξεκαθαρίσει ότι διατηρεί τις απόψεις για το Μακεδονικό, όπως το ξέραμε, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ούτε για τη διατήρηση της δεδηλωμένης υπό οποιαδήποτε περίσταση, ούτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν πρόκειται να παραπεμφθεί ποτέ στις καλένδες, εξέφρασε την ευχή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να κατορθώσει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών που απαιτούνται για να ανοίξει ο δρόμος υλοποίησης της συμφωνίας και υπογράμμισε πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί τη θεωρούμε και αμοιβαία επωφελή και θεωρούμε ότι θα σταθεροποιήσει τη γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα