Αλλαγή κυβέρνησης προβλέπει (και) ο Νίμιτς

Απίστευτη παρέμβαση στο εσωτερικό τόσο της Ελλάδας όσο και της πΓΔΜ από τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Ο Μάθιου Νίμιτς μίλησε στο BalkanInsight και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου που θα γίνει στα Σκόπια σχολίασε πως «για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία υπάρχουν πολλά εμπόδια. Ένα εμπόδιο είναι η υποστήριξη των «Μακεδόνων» (σ.σ. και φυσικά δεν εννοεί του Έλληνες) στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου».

Λέει ακόμα ότι αν τελικά ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα, το κοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα και εκεί χρειάζεται η πλειοψηφία των 2/3. Και αυτό δεν θα συμβεί αν δεν έχουν την υποστήριξη της αντιπολίτευσης».

Ο Νίμιτς καλεί μάλιστα την αντιπολίτευση να πάψει να διαφωνεί. «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην πατρίδα σας που λένε: «Ας μην προχωρήσουμε με αυτή την συμφωνία. Ας περιμένουμε λίγα χρόνια για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία στο μέλλον».

Και συνεχίζει:  «Σε αυτούς λέω: Δεν ξέρετε που θα είναι η ΕΕ και αν θα θέλει τότε να βάλει κι άλλα μέλη στους κόλπους της. Δεν ξέρετε πως θα είναι το ΝΑΤΟ. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί στην Ελλάδα με τις αλλαγές στις κυβερνήσεις. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί σε όλη την περιοχή και στο Ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και πως θα επηρεάσει αυτό τις διαπραγματεύσεις. Η ιδέα της μακροχρόνιας καθυστέρησης είναι πολύ επίφοβη».

 

 

Διαβάστε επίσης