Αλλαγή ονόματος για τον Κάνιε Γουέστ

Ο διάσημος ράπερ, επιχειρηματίας και πρώην σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν κατέθεσε επίσημο αίτημα στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αλλάξει το όνομά του

Πώς όμως θα αποκαλείται πλέον ο Κάνιε Γουέστ; Πιο λιτά και απλά, Γιε. Το όνομα αυτό συνοδεύει τον ράπερ εδώ και χρόνια, ενώ το χρησιμοποιεί καιρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο, «Ye».

Πριν από τρία χρόνια, ο Κάνιε Γουέστ, είχε κάνει το εξής tweet, προκειμένου να ανακοινώσει στους ακολούθους του, το νέο του όνομα: «Η ύπαρξη μέχρι πρότινος γνωστή ως Κάνιε Γουέστ. Είμαι ο Γιε» έλεγε.

Όπως διαβάζουμε στο USA Today, ο Κάνιε Γουέστ κατέθεσε και επίσημα αίτηση προκειμένου να αλλάξει το όνομά του σε Γιε στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες. Σε αυτό, φαίνεται πως ο καλλιτέχνης επικαλείται προσωπικούς λόγους για την απόφασή του αυτή.

Παρότι το όνομα Γιε αποτελεί τρόπον τινά μια συντομογραφία του επιθέτου του, αυτό αναφέρεται και σε στίχο του single, Clique, στο οποίο συμμετείχαν ο Jay-Z και ο Big Sean, στον οποίο έλεγε «Yeah, I’m talking Ye».

Ωστόσο, ο Κάνιε Γουέστ έχει δηλώσει παλιότερα πως το όνομα Γιε έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί την πιο χρησιμοποιημένη λέξη στη Βίβλο. Η λέξη μεταφράζεται ως «εσύ» και σύμφωνα με τον ράπερ: «Οπότε εγώ είμαι εσύ, είμαι εμείς, είναι εμείς. Από Κάνιε, που απλά σημαίνει τον έναν, σε απλά Γιε».

Πηγή: i-efimerida.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα