Αλλεπάλληλα τα δώρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο

Στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορείς να έχεις προσπαθήσει να τα κάνεις όλα καλά, και ξαφνικά ένας αστάθμητος παράγοντας να σε στείλει στα τάρταρα. Εδώ και δύο περίπου μήνες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αντιμέτωπη με το 3ο κύμα της πανδημίας, την αφόρητη πίεση στο ΕΣΥ και φυσικά τις διάφορες αστοχίες των υπουργών.

 Του Μιχάλη Κωτσάκου

Και μαζί με αυτά εμφανίστηκαν και τα κορωνοπάρτι, και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του να δηλώνει ότι ετοιμάζεται για τη μητέρα των μαχών που κατά τους «φωστήρες» της Κουμουνδούρου αποτελεί το εργασιακό νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης.

Το Μαξίμου πιεσμένο είχε εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στους εμβολιασμούς, που ακόμη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι είναι άρτια οργανωμένοι. Ακόμη και οι δημοσκόποι που κατέγραφαν υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος κι εξηγούσαν πώς θα πρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παίξει άμυνα για να κρατήσει την αναμενόμενη φθορά.

Όλες αυτές τις εκτιμήσεις οι πολιτικοί αναλυτές και οι δημοσκόποι τις έκαναν με βάση τη λογική και το προηγούμενο που υπάρχει στην πολιτική ιστορία. Όμως πού να ξέρουν οι επιστήμονες πως απέναντι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένα μη κανονικό κόμμα, το οποίο έχει βαλθεί να κάνει δώρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Κατά την πρώτη οκταετία της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ υπήρχε μία διαφήμιση που έλεγε «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Τον ρόλο του μήλου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το παίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία διαγκωνίζονται, ή πιο σωστά «σκοτώνονται» για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα δώρα. Ακόμη και οι νονοί στα βαφτιστήρια λιγότερα δώρα κάνουν από όσα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Οι βασιλιάδες της γκάφας

Μόνο το τελευταίο διάστημα Πολάκης, Τζάκρη και Τζανακόπουλος διαγκωνίζονται για το ποιος έκανε τη μεγαλύτερη γκάφα και για το ποιος έκανε το πιο ακριβό δώρο στον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Οπότε, είναι απόλυτα λογικό η Νέα Δημοκρατία να πάρει πάλι τα πάνω της στις δημοσκοπήσεις και οι πολίτες –ακόμη κι εάν διαφωνούν σε πολλά με τις κυβερνητικές αποφάσεις– να «κουρνιάζουν» στην κυβερνητική θαλπωρή, καθώς τρέμουν και μόνο με την ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στην εξουσία με όλους αυτούς τους γκαφαδόρους για να διαχειριστούν την πανδημία.

Τι να πρωτοθυμηθούν οι πολίτες; Ότι, σύμφωνα με την «πολάκειο» λογική, την οποία την αποδέχεται και ο Τσίπρας, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι ήρωες ήταν ΣΥΡΙΖΑίοι; Ή ότι για τα κυβερνητικά εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται οι αρμοί εξουσίας; Λες και ο Παπαγγελόπουλος δούλευε για τα άλλα κόμματα και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όλα αυτά μόνο από τον Πολάκη, ο οποίος σίγουρα δεν τα σκέφθηκε μόνος του. Κάποιος τον είχε βάλει. Πιθανότατα εκτελούσε εντολές του δίδυμου Τσίπρα-Καρτερού.

Η επόμενη γκάφα ανήκει στη Θεοδώρα Τζάκρη. Η υπόθεση με την ψήφο των ομογενών και τα ήξεις-αφίξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα στους απόδημους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο τους. Και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θέλει να ψηφίσουν. Ή πιο σωστά θέλει να ψηφίσουν, αλλά η ψήφος τους να μην έχει καμία αξία, παρά μόνο για να εκλέγουν τέσσερις εκπροσώπους. Δηλαδή, να μην έχουν άποψη για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα.

Τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση ο Τζανακόπουλος ήταν μία προσπάθεια να φανατίσει κι άλλο τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ

Και φτάσαμε στο μεγαλύτερο των δώρων που θα μπορούσε να δεχθεί λίγα 24ωρα πριν από την Ανάσταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο γραμματέας του κόμματος μιλώντας σε κομματική οργάνωση «ντόπαρε» τα κομματόσκυλα κάνοντας λόγο για εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο. Και δεν μιλάμε απλά για συστήματα παραεξουσίας, όπως δικαιολογήθηκε το κόμμα στην επίσημη ανακοίνωσή του. Έκλεισε το μάτι στους οπαδούς και στα μέλη του κόμματος, ότι εκκαθαρίζοντας το Δημόσιο από τους εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρχουν κενές θέσεις για να προσληφθεί και η κουτσή Μαρία, αρκεί να είναι πιστή στην Κουμουνδούρου. Εξάλλου επί 4,5 χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ πολλάκις έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το ΑΣΕΠ και τον νόμο Πεπονή.

Δεν μιλάμε, λοιπόν, μόνο για σταλινικές μεθόδους, όπως ισχυρίζεται η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής. «Θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν», είπε στα κομματόσκυλα ο κ. Τζανακόπουλος, και πολύ λογικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε ότι «για τα περί εκκαθαρίσεων δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις», προσθέτοντας ότι «οι απόψεις του κ. Τζανακόπουλου είναι απόψεις του κ. Πολάκη που είναι απόψεις του κ. Τσίπρα και απόψεις όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ οι αρμοί της εξουσίας λειτουργούν ο καθένας ανεξάρτητα, τέτοιες εκφράσεις και διατυπώσεις δείχνουν την καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει απειλήσει ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Δείχνουν ότι το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και αυτή η καθεστωτική αντίληψη περί αρμών της εξουσίας είναι κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ».

Και το ΚΙΝΑΛ

«Η αναφορά σε εκκαθαρίσεις, και η έννοιά τους, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη», σημείωσε το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις δηλώσεις Τζανακόπουλου. Ενώ σε κοινή ανακοίνωση της βουλευτού Ευαγγελίας Λιακούλη και της Έφης Στεφόπουλου, (γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης), υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις Τζανακόπουλου αποκαλύπτουν μια βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία, που θεωρεί το κράτος-λάφυρο.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, που σε μήνυμά του στο twitter προέβλεψε: «Μερικούς ακόμα νέους σαν τον “εκκαθαριστή” Τζανακόπουλο να εμφανίσει ως “νέα πρόσωπα” ο Τσίπρας, εξασφάλισε μακροχρόνια παραμονή στην αντιπολίτευση. Όχι οπωσδήποτε στην αξιωματική…»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα