«Αλλεργικός» με τις πολλές τηλεμαχίες ο Παπανδρέου

Για πρώτη φορά μία τηλεμαχία σε εσωκομματικές εκλογές ενός κόμματος παρουσιάζει τέτοιο ενδιαφέρον. Ήδη οι μονομάχοι του ΚΙΝΑΛ έχουν θέσει τις προτάσεις τους στην ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας) που είναι υπεύθυνη για την εκλογική διαδικασία και αναμένεται να βρεθεί η χρυσή τομή για τη διενέργεια τουλάχιστον δύο τηλεμαχιών με όλους τους υποψήφιους πριν από τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου και μία μεταξύ των δύο πριν από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Ήδη τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και για άλλα debates. Στη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ μετέχουν και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, δηλαδή οι Βαγγέλης Τσιόγκας (εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη), Σπύρος Καρανικόλας (Ανδρέας Λοβέρδος), Έφη Χαλάτση (Γιώργος Παπανδρέου), Αιμίλιος Σαπρανίδης (Χάρης Καστανίδης), Μιχάλης Λούπης (Παύλος Γερουλάνος) και Νίκος Μπίλιος (Παύλος Χρηστίδης). Η μία τηλεμαχία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και θα απευθύνουν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι και από τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ η δεύτερη θα μεταδοθεί από την ΕΤ3 και θα απευθύνουν ερωτήσεις δημοσιογράφοι από περιφερειακά ΜΜΕ.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις εκλογές του 2017, όπου είχαν διοργανωθεί και πάλι δύο debate με τη συμμετοχή και των 10 υποψηφίων, αλλά και ένα ακόμη πριν από τον δεύτερο γύρο, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λόγω του πένθους για τους συμπολίτες μας που έχασαν τις ζωές τους στις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Κι άλλοι στο παιχνίδι

Στο μεταξύ πέρα από τις δύο τηλεμαχίες ήδη ο τηλεοπτικός σταθμός Action24 προτείνει ένα debate στο θέατρο «Αλίκη» η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το ACTION24, αλλά και από το δίκτυο των επαρχιακών καναλιών της Hellas Net, που έχει πρόσβαση σε όλα τα περιφερειακά κανάλια της χώρας. Εκτός από τα ερωτήματα που θα θέσει η δημοσιογραφική ομάδα του ACTION24, οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να ρωτήσουν ο ένας τον άλλον αλλά και να απευθύνουν ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους τους. Τρεις θα είναι οι θεματικές που θα αφορούν, την εκλογική διαδικασία, την επόμενη ημέρα των εκλογών και το μέλλον της κεντροαριστεράς. Η ημέρα διεξαγωγής του θα καθοριστεί με βάση τη διαθεσιμότητα των υποψηφίων. Η ώρα έναρξης θα είναι στις 21:30. Οι πέντε υποψήφιοι, Ανδρουλάκης, Λοβέρδος, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης, έχουν απαντήσει θετικά, ωστόσο δεν έχει απαντήσει ακόμη -τουναντίον κλίνει προς το «όχι»- ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανάλογη τηλεμαχία είχε διοργανώσει ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός και το 2017, όπου απείχε η Φώφη Γεννηματά.

Αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει και το Mega με συντονίστρια τη Νίκη Λυμπεράκη στην οποία έχουν απαντήσει θετικά μέχρι στιγμής οι Ανδρέας Λοβέρδος (η «γραμμή» του οποίου είναι «ναι σε όλα τα debates και με ελεύθερες ερωτήσεις) όπως επίσης και ο Παύλος Χρηστίδης. Από κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίζονται πως υπάρχουν και διερευνητικές επαφές και από άλλους πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι θέσεις των υποψηφίων

Οι Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης έχουν ήδη στείλει επιστολές προς την ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής, ενώ οι κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδης τις κατέθεσαν στο όργανο και δεν τις δημοσιοποίησαν.

Στην επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ζητεί να γίνουν δύο debates μεταξύ των έξι υποψηφίων και άλλο ένα μεταξύ των δύο που θα περάσουν στο β’ γύρο.

Συνεννόηση όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να συμμετέχουν σε κοινές τηλεοπτικές συζητήσεις στο α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών και σε δύο μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία στον β’ γύρο, προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην επιστολή του στην αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Την πρότασή του για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής σε 4 θεματικά debates, που θα διεξαχθούν σε τέσσερις περιφερειακές πρωτεύουσες νομών, επανέλαβε με επιστολή του και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), με την οποία προτείνει τη διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεοπτικών διαλόγων, με τα εξής θέματα:

  1. Δημοκρατία, Οικονομικές ανισότητες και Διαγενεακή αλληλεγγύη την εποχή της κλιματικής κρίσης.
  2. Η Ελλάδα στον κόσμο. Εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις.
  3. Το Κίνημά μας ως φορέας πολιτικής. Θεσμική λειτουργία, συμμετοχή, αποφάσεις, λογοδοσία.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα