Αλληλέγγυα στην «πληγωμένη» Ελλάδα η Αυστραλία

Την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της καταστροφής που προκλήθηκε από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική θα παράσχει η Αυστραλία. O πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάικλ Τέρνμπουλ και η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ, σχολιάζουν πως οι σκέψεις τους αλλά και του αυστραλιανού λαού είναι στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα στείλει 10 μέλη των Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής και Διάσωσης Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώρια. Η αντιπροσωπεία θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές.

Βάση την εμπειρία της χώρας, ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να στηρίξουν την Ελλάδα στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.

«Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που έχει τόσο ανάγκη», ήταν το μήνυμα προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν μακρόχρονη και στενή φιλία.

Τέλος, από την πλευρά της Ελλάδας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, με ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας για τη βοήθεια της χώρας της και επισήμανε παραθέτοντας σχετική ανάρτησή της: «Τόσο μακριά στην υφήλιο, αλλά τόσο κοντά μας με την αλληλεγγύη σας».

Διαβάστε επίσης