Άλλο αρχηγός κι άλλο ηγέτης… Ο Σίμον Κιάερ έκλαψε όταν όλα πήγαν καλά με τον Έρικσεν

Είναι άλλο πράγμα να είσαι αρχηγός κι άλλο ηγέτης. Ο αρχηγός της εθνικής Δανίας Σίμον Κιάερ είναι και αρχηγός και ηγέτης. Το έδειξε με την συμπεριφορά του, όταν κατέρρευσε στο χορτάρι ο συμπαίκτη του Κρίστιαν Έρικσεν στο ματς με την Φινλανδία.

Αυτός έτρεξε πρώτος να δει τι έχει. Αυτός έβαλε το χέρι του και του τράβηξε έξω την γλώσσα, όταν οι υπόλοιποι τραβούσαν να μαλλιά τους κι άρχισαν τις προσευχές. Αυτός ήταν που έκανε αμέσως νήμα να έρθει μέσα το ιατρικό επιτελείο.

Κι όταν η σύζυγος του Κρίστιαν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ανήσυχη προφανώς για το περιστατικό του συζύγου της, αυτός ήταν που πήγε και την αγκάλιασε με τον γκολκίπερ Σμάιχελ.

Αυτός ήταν που μάζεψε τους διεθνείς γύρω – γύρω από τον πεσμένο στο χορτάρι Έρικσεν, για να μην τρυπώσει η «ανθρωποποφάγα» κάμερα της τηλεόρασης και οι φωτογράφοι. Αυτός είναι ο μεγάλος αρχηγός, παράδειγμα προς μίμηση. Ένας πραγματικός leader.

Ο Σίμον Κιάερ ήταν που τα’ σπασε στα αποδυτήρια για την σωτηρία του αδερφού, του, του φίλου Κρίστιαν, κι ας έχασε η Δανία 1-0 από την Φινλανδία.

Ο Κιάερ, 32 ετών, παίκτης της Μίλαν έπρεπε να παραμείνει ψύχραιμος εμπρός σ’ αυτό τα φοβερό περιστατικό. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες. Κι αυτός άνθρωπος είναι, θα μπορούσε να τον καταβάλει το συναίσθημα, να πέσει στο χορτάρι και ν’ αρχίσει να κλαίει. Δεν το έκανε. Γιατί είναι μερικοί άνθρωποι χαρισματικοί από τη φύση να ηγούνται των άλλων.

Κι όταν έμαθε ότι ο συμπαίκτης του, ο φίλος του, ήταν καλά, τότε «έσπασε. Δεν βγήκε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν έπρεπε να είναι δυνατός, ήταν. Ηγέτης. Όταν όλα κύλησαν ομαλά, τότε ξανάγινε ένα κανονικός άνθρωπος, που έκατσε στ’ αποδυτήρια κι έκλαψε για το περιστατικό. Μάλλον ευχαρίστησε το Θεό που του έδωσε την ευκαιρία να σώσει έναν συνάνθρωπό του, εκτός από φίλο…

Ο Σίμον Κιάερ θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ως μια ηρωική μορφή. Από δαύτους έχουν ανάγκη οι κοινωνίες κι όχι μονάχα οι ποδοσφαιρικές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα