Άλλος (ο Σκέρτσος) τσεκάρει υπουργούς και άλλος τους φακελώνει

Στο Μαξίμου συγκεντρώνουν όλες τις δηλώσεις των υπουργών ακόμη και κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης

Όποιος υπουργός πίστευε ότι λόγω της κρίσης του κορωνοϊού θα είχαν ησυχάσει από τις οχλήσεις του Άκη Σκέρτσου έπεσαν έξω. Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο, με βάση τον φάκελο που έχει δοθεί στους υπουργούς από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του Ιουλίου του 2019. Και όπως πολλάκις έχει αναφερθεί ο Σκέρτσος είναι αυτός που εποπτεύει την πρόοδο του και τσεκάρει όλους τους υπουργούς.

Στο λάπτοπ του υφυπουργού Επικρατείας καταγράφονται τα πάντα και οι περισσότεροι υπουργοί «τρέμουν» με την ιδέα ότι «κοκκίνισαν», καθώς ακολουθούν τα τηλεφωνήματα. Πάντως η εξαμηνιαία βαθμολογία με βάση τις επιδόσεις των υπουργών έχει παραδοθεί από τον κ. Σκέρτσο στον πρωθυπουργό, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Και η νέα εντολή που έλαβε από τον κ. Μητσοτάκη είναι να συνεχίσει το ασφυκτικό πρέσινγκ στους υπουργούς, παράλληλα με τον σχεδιασμό για την επιστροφή στην κανονικότητα. Μία εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός στον υφυπουργό του το Σαββάτο του Λαζάρου.

Οι καταγραφές

Όταν ξεκίνησε το lock down, όπως ήταν λογικό κάποιοι εκ των υπουργών δεν το περίμεναν κι έκαναν λίγα βήματα πίσω. Κι αυτό, όμως καταγράφηκε.

Παράλληλα άλλο πρόσωπο του Μαξίμου συγκεντρώνει όλες τις παρεμβάσεις των υπουργών και υφυπουργών σε τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και διαδίκτυο, προκειμένου να αξιολογηθούν τα πάντα. Βέβαια όταν κάποιες δηλώσεις ξεπερνούν τα εσκαμμένα άμεσα υπάρχει επικοινωνία με τον υπουργό για διορθωτική παρέμβαση. Και φυσικά όλα καταγράφονται στον προσωπικό φάκελο που διατηρείται στο επιτελικό κράτος για όλους όσοι απαρτίζουν το Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα