Άλλος παίκτης!

Είναι από τις περιπτώσεις που προκαλούν ερωτηματικά σε τόσο μεγάλο βαθμό που μοιάζει ανεξήγητη η… μετάλλαξή τους. Ο Ζεκά μάς συστήθηκε πέρυσι, όταν τον έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από τα πρώτα του παιχνίδια φάνηκε ότι διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα και ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι το «τριφύλλι».

Ωστόσο, στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε μαζί με αυτήν της ομάδας. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έκανε πολλές μέτριες εμφανίσεις, κάνοντας αρκετούς να αναρωτηθούν πώς είχε καταφέρει να… ξεγελάσει τον κόσμο στις πρώτες του εμφανίσεις. Μάλιστα, αυτό που λεγόταν ήταν ότι αφού δεν μπορεί να παίξει καλά με προπονητή τον συμπατριώτη του, ο οποίος πιστεύει πολύ στο ταλέντο του και είχε εισηγηθεί την απόκτησή του, τότε δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να αγωνιστεί σε υψηλά στάνταρ.

Κι όμως. Η απομάκρυνση του Ζεσουάλδο Φερέιρα από τον Παναθηναϊκό κατάφερε να τον αλλάξει προς το καλύτερο. Ο ίδιος παίκτης που φαινόταν πιο επηρεασμένος από όλους από την αποχώρηση του πολύπειρου τεχνικού, ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στον αγωνιστικό χώρο στο επόμενο διάστημα. Με το που ανέλαβε ο Χουάν Ρότσα, ο παίκτης έγινε ο παλιός, καλός Ζέκα. Πολλοί είπαν ότι ο λόγος που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν ότι σταμάτησε να νιώθει τη σιγουριά του βασικού που είχε με τον Φερέιρα και πλέον θα έπρεπε να αποδείξει ξανά ότι αξίζει να βρίσκεται στην ομάδα. Ίσως και να ισχύει. Το σίγουρο είναι ότι ο πρώην παίκτης της Βιτόρια Σετούμπαλ κατάφερε να κλείσει τη χρονιά, ως ένας από τους πολυτιμότερους του συλλόγου στον οποίον αγωνίζεται.

Η εμφάνισή του στο μπαράζ με την Ξάνθη και τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν απλά η επιβεβαίωση της πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι τυχαίο ότι, στα –λίγα– καλά φετινά παιχνίδια των «πρασίνων», εκείνος ήταν που ξεχώριζε μεταξύ των υπολοίπων με την ικανότητα που έχει στη δημιουργία, αλλά και τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο Ζέκα είναι αποδεδειγμένα από τους λίγους ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορεί να στηριχθεί το «τριφύλλι» για τη νέα ομάδα που θέλει να φτιάξει εν όψει της νέας περιόδου.

Μπάμπης Λάμπρου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα