Αμερικανός πράκτορας συνελήφθη στη Μόσχα

«Οργιάζουν» από το πρωί τα ρωσικά ΜΜΕ που αναφέρουν ότι οι Αρχές στη Μόσχα συνέλαβαν έναν μυστικό πράκτορα των αμερικανών, που προσπάθησε να «στρατολογήσει» έναν αξιωματικό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ο άνδρας ονομάζεται, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, Ράιν Κ.Φογκλ και κρατήθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εργαζόταν ως γραμματέας στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι συνελήφθη έχοντας στα χέρια του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, τεχνικές συσκευές και γραπτές οδηγίες για τον πράκτορα που ήθελε να στρατολογήσει. «Πράκτορες της αντι-κατασκοπίας FSB συνέλαβαν ένα μέλος του προσωπικού της CIA, ο οποίος εργαζόταν υπό την κάλυψη του τρίτου πολιτικού γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα» δήλωσαν ρώσοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η αμερικανική πρεσβεία απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για το θέμα τον αμερικανό πρεσβευτή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα