Άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τον Πάγκαλο, ζητά ο Παναγιωτακόπουλος

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται προσωπικά στον Θεόδωρο Πάγκαλο  εξέδωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού περί υποκλοπής συνομιλιών του Aμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας ζητά να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τα όσα είπε ο παλαίμαχος (πια) πολιτικός, τον οποίο χαρακτηρίζει «καθαριστή αμαρτιών».

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ακόμα κι όταν κατείχε κυβερνητικά αξιώματα, αγνοούσε τη λέξη “μέτρο”», αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος σε δελτίο Τύπου, υπό τον τίτλο «Από το μαζί τα φάγαμε, στο μαζί τα ακούγαμε».

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, «αυτό θα ήταν προσωπικό του πρόβλημα εάν δεν είχε επιλέξει το ρόλο του “αβανταδόρου – καθαριστή”, των αμαρτιών του συστήματος».

«Η φράση του “μαζί τα φάγαμε” που ισοπέδωσε κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και συμψήφισε την ανηθικότητα ενός διεφθαρμένου πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος, με το μεροκάματο εκατομμυρίων Ελλήνων, ωχριά μπροστά στο νέο “καθαρτήριο” ολίσθημά του, με τις δηλώσεις περί παρακολούθησης Αμερικανών διπλωματών, την ώρα που ο πλανήτης συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης εκατομμυρίων πολιτών και εκατοντάδων ηγετών από τις μυστικές υπηρεσίες» σημειώνει και προσθέτει:

«Η απόπειρα “νομιμοποίησης” των παρακολουθήσεων και η επιχείρηση εξοικείωσης των πολιτών, με το κράτος ‘Μεγάλο Αδελφό’, ξεπερνούν κάθε μέτρο. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη».

«Ο εχθρός του λαού και του Συντάγματος είναι το πολιτικό μόρφωμα που συγκυβερνά και στέλνει τους ανήμπορους στη φυλακή και στην αυτοκτονία, προστατεύοντας με πάθος τους αληθινούς ενόχους της Εθνικής λεηλασίας. Οι εμφανείς και ‘αφανείς’ Πάγκαλοι απειλούν, πλέον, απροκάλυπτα τη διεθνή και εσωτερική συνοχή της χώρας. Στήνουν βιομηχανία με συγχωροχάρτια για τους προστάτες τους. Ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο τότε Υπουργός Άμυνας, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, αν μπορούσαν να παρακολουθούν τόσο προστατευμένες διπλωματικές επικοινωνίες, τότε θα πρέπει να ήξεραν έγκαιρα και για τα Ίμια και για τον Οτσαλάν και για τις παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών και πολιτικών. Τι έκαναν λοιπόν και κυρίως τι δεν έκαναν και γιατί;», αναρωτιέται ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας και καταλήγει:

«Μόνη αρμόδια η Δικαιοσύνη όσο υπάρχει καιρός. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Μήπως το σύστημα επιδιώκει το στήσιμο νέας “Βιομηχανίας Κουκουλώματος”;»

Διαβάστε επίσης