Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση της Γεννηματά για Βενιζέλο

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στερώντας του τη δυνατότητα να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε αμηχανία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο καβαφικό ερώτημα και «τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;, που μέχρι πρότινος ήταν μια «κάποια λύση», ώστε να δικαιολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ως κυβέρνηση «συνεργάστηκε» με τον Π.Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και όχι με το ΠΑΣΟΚ επειδή είχε στις τάξεις του τον Ε. Βενιζέλο, συνοψίζεται στην παρούσα φάση η μη ξεκάθαρη στάση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Η «απαλλαγή»

Και αυτό διότι ναι μεν η Φ. Γεννηματά έδωσε το στίγμα της «απαλλαγής» από τον Ε. Βενιζέλο, αλλά την ίδια στιγμή δεν άφησε περιθώρια «αλλαγής» στην αντιπολιτευτική τακτικής του κόμματος» «Έδιωξε με εύσχημο τρόπο τον Ε. Βενιζέλο, αλλά κράτησε την εχθρική γραμμή του Ε. Βενιζέλου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφεραν χαρακτηριστικά κομματικοί και κυβερνητικοί παράγοντες. Θεωρούν δε πως η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα έπρεπε να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Ε. Βενιζέλου και να συμβάλλει δημιουργικά στο κάλεσμα του Α. Τσίπρα για την διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου για την ανάσχεση του σεναρίου περί αυτοδύναμης κυριαρχίας του Κ. Καραμανλή και της Ν.Δ στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Σύγχυση

Από τη στιγμη όμως που η Φ. Γεννηματά «έδιωξε τον Ε. Βενιζελο, αλλά δεν έκλεισε το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ» το επιτελείο του πρωθυπουργού βρίσκεται σε φάση σύγχυσης, καθώς αντιλαμβάνεται πως η Φ. Γεννηματά δίνει μια ύστατη μάχη αντίστασης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκοντας με υψηλού ρίσκου κινήσεις να προσποριστεί εκλογικά οφέλη σε βάρος της Κουμουνδούρου, στέλνοντας με την «εκπαραθυρωση» του Ε. Βενιζέλου το μήνυμα του επαναπατρισμού σε όσους ψηφοφόρους εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ εξ αιτίας του Ε. Βενιζέλου.

Διαβάστε επίσης