Άμισθος σύμβουλος του Πιερρακάκη ο Σταμάτης Κριμιζής

Τον Σταμάτη Κριμιζή, τον φημισμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο διαστημικό επιστήμονα θα έχει δίπλα του σε ρόλο άμισθου συμβούλου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής αποδέχθηκε την πρόταση ώστε να αναλάβει καθήκοντα άμισθου συμβούλου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Κριμιζής είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛ.Δ.Ο), επί Παππά, ωστόσο είχε αποχωρήσει με αιχμές για αδιαφάνεια.

Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το βιογραφικό του Σταμάτη Κριμιζή περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από την NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Διαβάστε επίσης