Αμοιρίδης για ΠΑΟΚ: “Φύγαμε προσωρινά από τον γκρεμό, το πρόβλημα παραμένει”

Έτεινε χέρι βοηθείας στο τμήμα μπάσκετ του ΠΑOΚ, αλλά τόνισε ότι αν δεν βρεθεί στήριξη κι από αλλού τότε το έντονο πρόβλημα θα παραμείνει.

Ο επιχειρηματίας, Κώστας Αμοιρίδης μίλησε στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και τις λύσεις, που πρέπει να βρεθούν για να σταθεί όρθιο το τμήμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αν προκύπτει πιθανή στήριξη από τον Ιβάν Σαββίδη.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη τα τελευταία δέκα χρόνια. Περνάμε το ένα εμπόδιο και λέμε «βοήθα Παναγιά για το επόμενο». Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν μεσοβέζικες λύσεις… Λίγο εγώ, λίγο ο κ. Σαββίδης, λίγο όποιος μπορούσε. Φτάσαμε στο απροχώρητο και προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Στη συζήτηση, το πρώτο που κάναμε είναι να βάλουμε τη πραγματικότητα στο τραπέζι. Έχουμε άμεσες ανάγκες, που έπρεπε να καλυφθούν χθες, και εγώ έβαλα κάποια χρήματα. Αν ο Ιβάν Σαββίδης δεν βοηθήσει, τότε το πρόβλημα θα παραμείνει. Σήμερα φύγαμε από το γκρεμό, αλλά σε 15-20 μέρες, αν δεν υπάρχει βοήθεια από τον κ. Σαββίδη, θα βρεθούμε ξανά στο γκρεμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν βάλεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί, την επόμενη φορά που θα το σηκώνεις, θα βρεις όλα τα προβλήματα. Ο κόσμος είναι μια σταθερά αξία. Η ψυχή, η ζωντάνια, αυτός που το δίνει οντότητα. Και ο Σαββίδης στο ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να σταθεί όπως πρέπει αν δεν υπήρχε και ο κόσμος», δήλωσε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4. Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ανέφερε:

Για το ποια θα πρέπει να είναι η οδός για να φτάσουμε στη σύσταση μιας ΚΑΕ: «Πρέπει να βρεθούν τα χρέη, να πληρωθούν τα χρέη και να βρεθούν χρήματα για να «τρέξει» η εταιρία. Άρα, το θέμα είναι να βρεθεί εκείνος που θα έχει τα λεφτά, την διάθεση, την ενέργεια. Υπάρχει σε αυτή τη πόλη; Έχει τη διάθεση και τα χρήματα να το κάνει; Μπήκαν άνθρωποι στη ΚΑΕ που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Για να «αντέξει» ένας επιχειρηματίας πρέπει να ξέρει τα χρήματα που μπορεί να βάλει. Εγώ, στο γυναικείο βόλεϊ ξεκινάω σκεπτόμενος πως τα έσοδά μου θα είναι μηδενικά. Χωρίς έσοδα, η ομάδα, με τη δική μου στήριξη, μπορεί να σταθεί. Στο μπάσκετ, υπήρχαν άνθρωποι που σκέφτηκαν ότι θα έχουν Χ έσοδα. Αυτά δεν ήρθαν και πέσανε έξω.

Για το αν ο ίδιος μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ΚΑΕ: «Δεν μπορώ να είμαι ενεργός διότι μου λείπει η ενέργεια. Είμαι στο γυναικείο βόλεϊ. Έχω μια επιχείρηση στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη. Δεν έχω άλλη ενέργεια».

Για τον Κώστα Φλεβαράκη: «Για θέματα που δεν τα γνωρίζω, δεν θα καταθέσω άποψη. Βρέθηκα εκεί για να συνδράμω οικονομικά».

Για το αν προκύπτει κάτι όσον αφορά πιθανή στήριξη από τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν προέκυψε κάτι. Θέλω να πιστεύω πως θα το κάνει. Αν το κάνει θα του χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Αν δε το κάνει αυτό δεν αλλάζει τον σεβασμό προς το πρόσωπό του, για όλα όσα έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ, στη συζήτηση ρώτησα για το πόσα χρήματα χρειάζονται για να «πάρει μπρος» η ομάδα για ένα διάστημα, μέχρι να βρεθεί μια λύση, ίσως ο Ιβάν Σαββίδης. Ανέφερα πως ακόμα και τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας από το γυναικείο βόλεϊ, να δοθούν στο μπάσκετ».

Για το γυναικείο βόλεϊ: «Στις νεάνιδες πήραμε πρωτάθλημα. Θα πρέπει να βάλουμε αυτογκολ για να μην είμαστε στις δυο πρώτες θέσεις. Έχουμε κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα»

 

Διαβάστε επίσης