«Αν είσαι έν’ αστέρι, που λάμψη θα μου φέρεις (που είχα στην TV…)»

Ο Αλέξης, ως δικηγόρος του Νίκου Βέρτη, ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου τους Έλληνες πολίτες για υπόθεσή του, ελπίζοντας ότι τα κανάλια θα σταματήσουν το εμπάργκο και θα τον καλέσουν σε κάποιο πρωινάδικο…

«Αυτό που μου συμβαίνει
φοβάμαι τόσο να το πω
καρδιά μου πληγωμένη
ας είναι αλήθεια αυτό που ζω
Υπόθεση να ’ναι αληθινή
αιτία να ’ναι κι αφορμή
σ’ αυτή την κάμερα που κοιτώ
τη χαμένη αίγλη μου να βρω…»

Γράφει η Άγρια Μέλισσα

Τη μεγάλη επιτυχία του λαϊκού βάρδου Νίκου Βέρτη τραγουδάει με δάκρυα στα μάτια ο Αλέξης, διαλέγοντας γραβάτα, αφού ο δημοφιλής τραγουδιστής του έδωσε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί και πάλι τη θέση του μπροστά σε κάποια κάμερα. Ο Αλέξης την είδε και φυσικά την άρπαξε (όχι, θα του ξέφευγε…).

Ο Αλέξης ξέρει ότι το κοινό του τον αναζητά, ιδίως μετά τις τεράστιες δικονομικές και επικοινωνιακές επιτυχίες του με την πρόσφατη υπόθεση Λιγνάδη, η οποία όπως όλοι θυμόμαστε δεν κατέληξε και τόσο καλά. Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες, αλλά για τον Αλέξη είναι ένα εμπόδιο στην παρουσία του στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Τόση ήταν η συγκίνηση του Αλέξη και των συνεργατών του, που δεν μπορούσαν να γράψουν σωστά το δελτίο Τύπου που ανήρτησαν στο site του δικηγορικού γραφείου του τιτανομέγιστου. Στις 12-3-2021, λοιπόν, ανήρτησαν το τελικό κείμενο σε «ορθή επανάληψη» και μάλιστα έτοιμο «προς δημοσίευση» για να μην δυσκολεύονται και τα ΜΜΕ στην αναπαραγωγή!!! (Σημ.: Επισκεφθείτε το site του γραφείου του τιτανομέγιστου. Έχει μόνο Δελτία Τύπου και τις δημοσιεύσεις που έχουν γίνει για το άτομό του. Δεν θα κουραστείτε με περιττές νομικές δημοσιεύσεις, νομολογίες και όλα αυτά τα très banal πράγματα με τα οποία ασχολούνται οι δικηγόροι.) Όχι. Ο Αλέξης είναι υπεράνω όλων αυτών. Θα μου πείτε, εδώ κοντεύει να θεσμοθετήσει δική του δικονομία, στη νομολογία θα κολλήσει.

Τέλος πάντων. Ο Αλέξης ως άρχων των γηπέδων (υπήρξε ποδοσφαιριστής, κατά δήλωσή του, αν θυμάστε) και ως τηλεοπτική διάνοια έκανε ΤΗΝ τρίπλα. Γιατί, σου λέει, κυρίες και κύριοι τηλεπαρουσιαστές, δεν θέλετε πολιτικά σκάνδαλα, δεν θέλετε διεφθαρμένους δικαστές, δεν θέλετε στημένους βιασμούς, θα σας πετάξω μία σκευωρία σε βάρος του Βέρτη και Αλέξης θα λέτε και θα κλαίτε. Αφού τον έχω πελάτη, γιατί να μην τον εκμεταλλευτώ. Όπως και να το κάνουμε, αλλιώς μετράει ο Μάκβεθ του Λιγνάδη στο θέατρο, και αλλιώς το γαρίφαλο στα μπουζούκια για τον Έλληνα. Ως γνωστόν, ο τιτανοτεράστιος είναι γνώστης του αντικειμένου. Ξέρει τι να πουλήσει, πώς και πότε. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο Αλέξης έβγαλε αυτό το καταναγκαστικό  Δελτίο Τύπου για μία απλή συνηθισμένη αστική υπόθεση, κύριοι! Ο Αλέξης δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του. Είναι μεγαλωμένος στην Πετρούπολη και δεν μασάει, όπως λέει. Ο Αλέξης φόρεσε τα άρματα και θα πιάσει στα χέρια του τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ο Θεός μαζί μας, και ας ελπίσουμε ότι η κα Κεραμέως δεν θα επιτρέψει στον πατέρα της, σεβαστό καθηγητή της Πολιτικής Δικονομίας, κύριο Κ. Κεραμεύ, να παρακολουθήσει τις δηλώσεις του Αλέξη.

Ο Αλέξης, λοιπόν, δεν άντεξε αυτό το κακό που βρήκε τον πελάτη του και αναγκάστηκε (δική του η λέξη –το είπε, παιδιά– δεν άντεξε ο άνθρωπος) να εκδώσει δελτίο Τύπου για να ενημερώσει το φιλοθεάμον κοινό ότι σε βάρος του πελάτη του Νίκου Βέρτη «μία οργανωμένη ομάδα, με επικεφαλής την πρώην δικηγόρο του και έναν οικονομοτεχνικό σύμβουλο, σε συνεργασία μ’ ένα δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί τους… παράνομα… δημοσιοποίησαν το περιεχόμενο μιας  αποφάσεως, την οποία εξέδωσε μόνο ένας Εφέτης (Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης) και η οποία δεν είναι αμετάκλητη, βάσει του σκεπτικού της οποίας ο ένας και μοναδικός Δικαστής δέχτηκε, χωρίς κανένα μάρτυρα, που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του οικονομοτεχνικού συμβούλου   και χωρίς καμία έγγραφη συμφωνία περί αποκλειστικής απασχολήσεώς του ως υπαλλήλου του κου Βέρτη, με απολαβές 10.000 ευρώ το μήνα, ότι αυτός δεν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά αποκλειστικός υπάλληλος του κου Βέρτη, αγνοώντας αδιάσειστα στοιχεία (μάρτυρες, έγγραφα), τα οποία προσκόμισαν οι συνάδελφοί μας, που χειρίστηκαν την υπόθεση μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη…».

Βέβαια, με το συμπάθιο αλλά, Αλέξη μου, κατηγορείς κάποιους ότι έβγαλαν φόρα-παρτίδα μία απόφαση. Εσύ γιατί αναφέρεσαι στην ουσία της υπόθεσης; Πάλι τα ίδια; Δεν έμαθες από τα πρόσφατα λάθη σου με την υπόθεση Λιγνάδη ακόμα;

Ο «ποτέ δεν κρίνω την κρίση δικαστικών λειτουργών» Αλέξης, μετά την υπόθεση Λιγνάδη, απασφάλισε και όποιος δικαστής τολμά να βγάλει απόφαση σε βάρος εντολέα του θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τα… Δελτία Τύπου του. Τέλος! Ο Αλέξης δεν αστειεύεται. Ο Αλέξης είναι αμείλικτος, στα… λόγια. Ήταν να μην πάρει φόρα, κύριοι δικαστές. Τώρα θα νιώσετε κι εσείς τι εστί Κούγιας. Θα νιώσετε κι εσείς τις τρίχες του κεφαλιού σας να σηκώνονται αργά-αργά στο άκουσμα των όσων λέει και ακαριαία να το εγκαταλείπουν. Εμ, νομίζατε ότι είστε στο απυρόβλητο; Καλός-καλός ο Αλέξης, αλλά μην του πατήσεις τον κάλο της έλλειψης δημοσιότητας. Είστε οι παράπλευρες απώλειες, αλλά εμπρός στα φώτα και το απαλό μακιγιάζ κατά της γυαλάδας, τι ψυχή έχει το κύρος ενός δικαστή και μάλιστα εφέτη;! Τα λεπτά δημοσιότητας σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης απαιτούν θυσίες.

Αλλά μην τον παρεξηγείτε τον Αλέξη. Δείξτε κατανόηση. Δεν βλέπει καθαρά και μάλλον ούτε ακούει πλέον. Μπορεί να φταίνε οι φάπες, που έχει φάει, και τα αριστοτεχνικά πλονζόν, που έχει κάνει προσποιούμενος ότι τον δέρνουν. Μπορεί να φταίνε οι Monsters που τον κυνηγούν και έχει ζαλιστεί από τα 100άρια που τρέχει για να τους ξεφύγει. Προσπαθεί να κρατήσει και το αλογάκι της ΑΕΛ σούζα, κουνάει τώρα τελευταία και λίγο παραπάνω εκεί πάνω στη Λάρισα λόγω σεισμού.  Δεν θέλει και πολύ. Είναι και μιας κάποιας ηλικίας…

Πάντως, εγώ εκτιμώ το γεγονός ότι, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο γίγαντας, δεν παύει να κάνει και προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Λοιπόν, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης με σπουδές στη Μικροβιολογία, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας ότι στον Αλέξη δεν αρέσουν τα μονομελή δικαστήρια! Θέλει πολύ κόσμο για να απευθύνεται. Δεν είναι εγωιστής και θέλει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να γίνεται κοινωνός των ευφυολογημάτων του. Πρέπει να καταργήσετε τα μονομελή Εφετεία αν όχι και τα μονομελή Πρωτοδικεία. Ή έστω να προσθέσετε μία μεταβατική διάταξη στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπου να τίθεται αποκλειστική εξαίρεση στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων σε περιπτώσεις που ο πληρεξούσιος δικηγόρος του διαδίκου είναι ο Αλέξης. Γνωρίζετε, φαντάζομαι, ότι μέχρι τώρα όσες υποθέσεις εκδικάζονται σε Μονομελές Πρωτοδικείο, κατ’ έφεση εκδικάζονται από Μονομελές Εφετείο. Ε; Αλέξη, εσύ;

Και, κύριε Υπουργέ, να λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω, γιατί εάν δεν πάρετε άμεσα μέτρα, με τη φόρα που έχει πάρει ο Αλέξης μπορεί να σας καταστήσει υπεύθυνο για την απόφαση αυτή που έβγαλε ο Εφέτης στη Θεσσαλονίκη. Με βάση την «κούγεια» λογική, κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε ότι διατηρήσατε το ισχύον δικονομικό σύστημα, προκειμένου η έφεση του Ν. Βέρτη να δικαστεί από Μονομελές Εφετείο σε συνεννόηση με τον Εφέτη, ο οποίος απέρριψε την έφεση του Ν. Βέρτη, σε συνεννόηση με τον Πρωτοδίκη, ο οποίος έκανε δεκτή την αγωγή του Ν. Πολατίδη (αντιδίκου του Νικ. Βέρτη) σε συνεννόηση με τον Μπιμπίλα, ο οποίος συνεννοήθηκε με τους φερόμενους ως βιασθέντες από τον Λιγνάδη, ώστε να καταδικαστεί αυτός προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην κα Μενδώνη για τα έργα του Ελληνικού. Ο Αλέξης φροντίζει τους πελάτες του και –γιατί όχι;– με ένα σμπάρο να χτυπήσει περισσότερα τρυγόνια.

Το θέμα όμως είναι ότι πλέον ο Αλέξης, παίζοντας σε διπλό ταμπλό, ανεβάζει κατακόρυφα τις πιθανότητές του να λάβει πρόσκληση τηλεοπτική. «Είναι γάτα, είναι γάτα ο… άνω του μέσου όρου αναστήματος με τη γραβάτα».

ΥΓ: Αλέξη, φιλική υπενθύμιση, οι προθεσμίες για άσκηση αναίρεσης έχουν ανασταλεί με βάση τη νέα ΚΥΑ, μη βιαστείς! Take your time!

* Η Άγρια Μέλισσα είναι αρθρογράφος-δικηγόρος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα