«Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει λευτεριά»… (από τον Εθνικό Ύμνο του Διονύσιου Σολωμού)

Οι Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου έβγαλαν ανακοινώσεις για την εθνική επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού την 25 Μαρτίου 1821. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, Ο ΠΑΟΚ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι (Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος) ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» σε όλους τους Έλληνες για την σημερινή γιορτή. Αύριο, βέβαια, θα είναι μία ημέρα, ίδια με τις προηγούμενες. Πάλι θα σκοτώνονται μεταξύ τους.

Τέτοιες ώρες έρχονται στο νου τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, στον Εθνικό ύμνο : «Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει λευτεριά». Μια ζωή στην διχόνοια…

Πρόσφατα, το BBC σε ντοκιμαντέρ για τους Πελοποννησιακούς Πολέμους, έκλεισε την αναφορά του, λέγοντας: «Αν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι, θα κυβερνούσαν τον κόσμο. Ακόμα και σήμερα»…

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Το 1821 είναι στην Ιστορία του Έθνους ορόσημο για τους μεγάλους αγώνες των Ελλήνων.

Πάντα στους δύσκολους καιρούς και στις μεγάλες προκλήσεις, γιγάντια θα στέκει πίσω μας η σκιά του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Νικηταρά και των άλλων μεγάλων ηρώων του Ελληνισμού.

Το «Ελευθερία ή Θάνατος» θα αντηχεί στα αυτιά μας κάθε φορά που θα πρέπει να θυμίζουμε σε όλο τον κόσμο ότι αυτή η μικρή σε έκταση, μα τόσο μεγάλη χώρα, δεν έμαθε μόνο τον κόσμο να ζει, χαρίζοντας πολιτισμό, δημοκρατία και επιστήμες.

Τον έμαθε και να θυσιάζεται για την ελευθερία.

Ζήτω η Ελλάδα!»

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Χρόνια πολλά, Ελλάδα! Μένουμε σπίτι».

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

Η Ένωση εύχεται σε όλους τους Έλληνες για την επέτειο του 1821, ενώ ανάρτησε ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τη σημερινή μέρα του Ελληνισμού.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την 25η Μαρτίου:

«Σ’ ανατολή και δύση, και νότον και βοριά, για την πατρίδα όλοι, να ‘χωμεν μια καρδιά.
Στην πίστιν του καθ’ ένας, ελεύθερος να ζη, στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί»
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!»

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

“Η μεγάλη Οικογένεια του ΠΑΟΚ σύσσωμη (ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ) τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επαναστάσεως 1821-2021 αποφάσισε να προβεί στην συμβολική πλήρη φωταγώγηση του ιστορικού Γηπέδου της Τούμπας από τις 18:21 έως 20:21 (που προσιδιάζει τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης) το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2021.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!”

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα