Αν ο Ιβάν είχε ρίξει χρήμα…

Άπαξ κι ο Κόλκας είναι περήφανος για την ομάδα, πάει και τελείωσε. Τα σχόλια περιττεύουν. Να βάζεις, δηλαδή, τέσσερα γκολ στον Άγιαξ και ν’ αποκλείεσαι, μιλάμε για μεγάλη περηφάνια. Ακόμα δεν είχε τελειώσει το παιχνίδι στο Άμστερνταμ και το Σαββιδοτεχνείο έπιασε δουλειά για να μοιράσει βλίτα, όχι σανό. Μαφία η UEFA, σου λέει. Και χώσιμο στο Θόδωρα τον Θεοδωρίδη.

Να το πιάσουμε από την αρχή. Ευαγγέλιο πρέπει να έχουνε την «Α» οι ΠΑΟΚτσήδες. Αυτό έχω να σου πω εγώ. Τι έλεγε η «Α» τόσον καιρό; Ότι ο Άγιαξ είναι ομάδα της πλάκας. Καμία σχέση με πέρυσι. Έφυγαν τόσοι βασικοί, ομαδούλα έγινε. Έτσι κάνουνε πάντα οι Ολλανδοί, δηλαδή. Φτιάχνουνε παίκτες και τους μοσχοπουλάνε.

Δικαιώθηκα, ναι ή όχι, ότι ο Άγιαξ είναι ομαδούλα; Τέσσερα γκολ του έριξε ο ΠΑΟΚ. Στο εύκολο, δηλαδή. Και ρωτάω τώρα εγώ. Έτσι κι ο Ιβάν έχωνε χρήμα κι αγόραζε τρεις παικταράδες, υπήρχε ποτέ περίπτωση ν’ αποκλειότανε ο ΠΑΟΚ από αυτόν τον Άγιαξ; Με την καμία, σου λέω εγώ. Και με Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια, θα είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν, όμως, δεν έριξε χρήμα. Κι άπαξ δεν ρίχνεις χρήμα, στο τέλος βάζεις το Σαββιδοτεχνείο να γράφει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ από τη Μαφία της UEFA. Και καθάρισες. Οι ΠΑΟΚτσήδες συνήθισαν στη σανοτροφή. Μόνο όσοι διαβάζουνε την «Α» κάθισαν και το σκέφτηκαν. Ότι, δηλαδή, την πρόκριση την έχασε ο Ιβάν. Κανένας Άγγλος διαιτητής. Ο Σαββίδης την έχασε την πρόκριση. Αυτός κι ο Μάτος που είναι για τα σίδερα.

Έτσι είναι. Από την αρχή ήταν ξεκάθαρος ο Ιβάν. Δεν δίνω μία. Γι’ αυτό και την έκανε ο Λουτσέσκου για την αραπιά. Ο ίδιος ο Λουτσέσκου το είπε αυτό. Κι από εκεί και πέρα, όλα φυσιολογικά. Και δεν είναι να πεις ότι ξέμεινε από ρευστό ο Ιβάν. Όχι βέβαια. Το φυσάει.

Τον Ιβάν, όμως, δεν τον πιάνει στο στόμα του κανένας στη Θεσσαλονίκη. Αν ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί, θα έπαιρνε αυτός όλο το focus. Τώρα που αποκλείστηκε, φταίει ο διαιτητής. Πάει στράφι κι αυτός ο παιχταράς ο Μπίσεσβαρ. Που άπαξ κι είχε αγοράσει ο Σαββίδης δυο-τρεις παικταράδες, μόνος του θα την έπαιρνε την πρόκριση.

Τεράστιο στρατηγικό λάθος του Σαββίδη, που δεν πήρε παίκτες να κατέβαινε όλη η Μακεδονία στους δρόμους σήμερα. Μία βόλτα θα πήγαινε μετά μέχρι Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ, και μετά χοντρά πακέτα από το Champions League στους ομίλους. Τράβα τώρα να παίξεις με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα play off του Europa League. Για να φουσκώνουν από περηφάνια ο Δουξ κι ο Κόλκας και να συμφωνούνε τα πρόβατα από κάτω. Και να ποστάρουνε ότι ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Θα μεγάλωνε ο ΠΑΟΚ αν απέκλειε τον Άγιαξ, όχι την ωραία πόλη της Μπρατισλάβα.

Έτσι είναι, όμως. Άπαξ κι είσαι ολόκληρος Σαββίδης και περιμένεις λεφτά από την ΕΡΤ, για να κάνεις μεταγραφές, αυτά παθαίνεις. Και γράφει το Σαββιδοτεχνείο ότι ο Ολυμπιακός άρπαξε από την ΕΡΤ 1,75 μιλιόνια το 2009 και το κράτος των Αθηνών δεν δίνει στον Ιβάν τη δεκάρα τον χρόνο, για να κάνει μεταγραφές. Αυτή τη φοβερή και τρομερή αποκάλυψε έκανε ο ντοκουμέντης – Κώστας.

Όλη η Ελλάδα έμεινε με το στόμα ανοιχτό και κατάπινε μύγες. Λέει ο ντουκουμέντης Βαξεβάνης ότι ο Ολυμπιακός τη διετία 2009-2011 έβαλε στην από μέσα 17,5 μιλιόνια από την ΕΡΤ. Κι άρα, δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Για τον ΠΑΟΚ να ομιλεί. Ούτε ο Σαββίδης δεν θα το έγραφε αυτό και το έγραψε ο ντουκουμέντης Κώστας. Και βέβαια, το πήρε το Σαββιδοτεχνείο και το έκανε σημαία.

Να μη μιλάει ο Ολυμπιακός, που λέει και να ξαμολιέται στο ΣτΕ επειδή ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ στα 7,5 εκατ. ευρώπουλα καθαρά τον χρόνο για τρία χρόνια. Μάλιστα. Η Ελλάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο, κι ο Ολυμπιακός ξεζούμισε την ΕΡΤ με 8,5 μιλιόνια τον χρόνο.

Πουτ@ν@ την κάνανε τη δημοσιογραφία οι Σαββιδοτέχνες. Άπαξ συγκρίνεις τα σύκα με τη Μιμίκα, την ξέσκισες την καριόλα τη δημοσιογραφία. Να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα. Κατ’ αρχάς, με τον ντοκουμέντη Κώστα. Η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια το 2010, που πάει να πει ότι λεφτά υπήρχανε που έλεγε κι ο Γιωργάκης, το 2009. Τότε στον Ολυμπιακό ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης. Που, μεταξύ μας κιόλας, λίγα πήρε από την ΕΡΤ.

Έτσι είναι. Άπαξ και ο ΠΑΟΚ ζητάει 10 μεικτά τον χρόνο το 2019 που δεν υπάρχει σάλιο στην Ελλάδα, ο Κόκκαλης έπρεπε να πάρει τα διπλά τότε. Πάμε παρακάτω. Γιατί το έγραψαν αυτό; Για τον Ολυμπιακό. Να πικάρουνε τον Μαρινάκη. Και τι σχέση έχει ο Μαρινάκης, που αγόρασε τον Ολυμπιακό το 2010; Καμία απολύτως σχέση με την ΕΡΤ. Έχει Ολυμπιακός, όμως, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Κι εντάξει, οι Σαββιδοτέχνες είναι αυτοί που είναι. Ο ντουκουμέντης Κώστας;

Ο Βαξεβάνης ήτανε στην ΕΡΤ εκεί γύρω στο 2005. Πριν από την κρίση, βέβαια. Κι επειδή είναι αριστερός και ιδεολόγος και μισεί το χρήμα, έτσι για την επιβεβαίωση, να μας πει πόσα παντελόνιαζε στο «Κουτί της Πανδώρας». Για να φύγει η καχυποψία από τον ελληνικό λαό, ότι ο ντουκουμέντης έπαιρνε περισσότερα κι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ξεφύγαμε, όμως. Για τον ΠΑΟΚ λέγαμε. Τον αδίκησε η διαιτησία τον ΠΑΟΚ. Πού τον αδίκησε η διαιτησία; Στα πέναλτι; Έδωσε τρία, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Υπάρχει κανένας κανονισμός που ν’ απαγορεύει να δοθούν τρία ή και 13; Άπαξ και γίνεται το πέναλτι, το δίνει ο διαιτητής.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Το πρώτο πέναλτι που ο Καντουρί σπρώχνει έναν Ολλανδό που πάει μόνος του να κάνει κεφαλιά είναι ή δεν είναι; Πρόσεξε, μάγκα, δεν είναι ο Τσαμούρης διαιτητής. Ούτε ο Κουτσιαύτης. Καραμπινάτο. Το πιάνει ο Πασχαλάκης.

Το πέναλτι που σφύριξαν στον Μπίσεσβαρ η μπάλα πάει στο χέρι που είναι τεντωμένο και αλλάζει πορεία. Καραμπινάτο. Ήταν στο ένα μέτρο, σου γράφει το Σαββιδοτεχνείο. Ο Μπίσεσβαρ που το έκανε δεν διαμαρτυρήθηκε και φωνάζουνε οι Σαββιδοτέχνες.

Στο τρίτο πέναλτι ο Μάτος δεν βλέπει καθόλου την μπάλα και σπρώχνει δυο Ολλανδούς, που πηδάνε για κεφαλιά και τους γκρεμίζει. Και μετά, κάνει τον πεθαμένο. Καραμπινάτο. Ο Μάτος νόμιζε ότι έχει κανέναν διαιτητή του Περέιρα να σφυρίζει. Που έτσι κι ο Σαββίδης ήτανε σοβαρός, σήμερα κιόλας θα τον έβαζε στο αεροπλάνο για τη Βραζιλία και χωρίς στάση στην Ευρώπη, μήπως και ξαναγυρίσει.

Και ποιος ευθύνεται για το γκολ του Ταλιαφίκο; Ο Μάτος. Αντί να πάει να μαρκάρει, πέφτει κάτω σαν να τον χτύπησαν 220 βολτ, από μια απλή επαφή. Που μπορεί να μην ήταν καν επαφή. Ο Μάτος με τα καραγκιοζιλίκια του το έχασε το παιχνίδι στο Άμστερνταμ. Επειδή νόμιζε ότι ο Άγγλος είναι από την ΕΠΣ Μαγνησίας και τον έβαλε ο Περέιρα να σφυρίξει.

Είδες πουθενά να γράφει τίποτα για τα εγκλήματα του Μάτος το Σαββιδοτεχνείο; Όχι βέβαια. Δούλεψε καλά το μαγγανοπήγαδο στη Μακεδονία. Κουβέντα για τον Μάτος. Μόνο διαιτησία. Ποια διαιτησία, ρε! Μια χαρά τα πήγε ο Άγγελος. Έδωσε όλα τα σπόρια στον Άγιαξ. Έκανε τίποτα παράξενο; Οι γηπεδούχοι παίρνουν όλα τα σπόρια. Χρόνια τώρα.

Να πεις ότι δεν έβγαλε με κόκκινη αυτό το κλαδευτήρι τον Ταλιαφίκο, να σου πω ότι έχει δίκαιο. Ή ότι χάρισε φάουλ στον Άγιαξ. Δεν το περίμενες, δηλαδή; Άπαξ και δεν το περίμενες, δεν ξέρεις πώς παίζεται το έργο στην Ευρώπη. Και τι έκανες γι’ αυτό; Έκανες καλύτερη ομάδα; Πήρες παίχτες να το αντιμετωπίσει; Όχι βέβαια. Έπαιξες με τον Κόλκα και τον Δούκα.

Και διαβάζουμε πριν από το ματς με τον Άγιαξ, ότι ο Σαββίδης είναι έτοιμος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και να πάρει παίκτες. Μάλιστα. Και γιατί εν τους έπαιρνε πριν από το ματς να είχε προκριθεί περίπατο; Τον εμπόδισε κανένας; Ή, μήπως είχε αγωνία ότι θα κολλήσει η συμφωνία με τον ΟΡΕΝ και δεν θα έπαιρνε έγκαιρα τα λεφτά;

Tον Γραμμένο πρόεδρο στην UEFA ο Ιβάν

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ κι ο Ιβάν δεν έκανε ούτε μία δήλωση για τη διαιτησία. Μόνο ο Giorgakis έγραψε στο instagram ότι προχωράμε, δεν μασάμε. Καλά, πλάκα κάνουμε; Εδώ ο Άγγλος τον πέρασε πριονοκορδέλα που γράφει το Σαββιδοτεχνείο, και ο επίσημος ΠΑΟΚ λέει ότι δεν μασάει; Έτσι είναι όμως. Στην Ελλάδα ο Σαββίδης μιλούσε για δύο ώρες στην τηλεόραση μετά από εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα τουμπέκα. Εδώ, δεν τον έπαιρνε. Στην Ευρώπη παίζεται αλλιώς το έργο. Τι να έλεγε, δηλαδή, ο Ιβάν; Ότι μας έσφαξε η διαιτησία; Εκεί δεν παίζουνε. Τρως για πλάκα πρόστιμα και αποκλεισμός του γηπέδου. Μπορεί, όμως, να κάνει το άλλο ο φορτωμένος Ιβάν. Στις επόμενες εκλογές της UEFA να κάνει εκστρατεία να πέσει η σημερινή διοίκηση του Τσέφεριν και να βάλει τον Γραμμένο πρόεδρο της UEFA. Ή, αν δεν θέλει ο Βάγγος, κάποιον θα βρει από τα ανατολικά.

Του Λουτσέσκου αυτός ο ΠΑΟΚ

Σοβαρό είναι το ερώτημα. Αυτός ο ΠΑΟΚ που έπαιξε με τον Άγιαξ είναι του Φερέιρα ή του Λουτσέσκου; Βάλ’ τα κάτω τα πράγματα. Μόνο ο Εσίτι έπαιξε από τους νεοφερμένους. Όλοι οι άλλοι, του Ρουμάνου τα παιδιά. Και γιατί σ’ το λέω αυτό; Γιατί είχε ξεσαλώσει το Σαββιδοτεχνείο, ότι ο Ιβάν έκανε μεταγραφάρες. Ποιες μεταγραφάρες, ρε. Ο Ντούγκλας, αυτός ο Βραζιλιάνος, πάγκο. Ο Στοχ, που θα θύμιζε παλιές μεγάλες στιγμές, πάγκο. Κάτι Ζίφκοβιτς, Μελιόπουλοι και Μιχάι και Λάμπρου είναι λιμαδούρα. Γι’ αυτό σου λέω. Του Ραζβάν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ. Κι ας γράφει το Σαββιδοτεχνείο ότι ο Άμπελ έβαλε, λέει, καινούργιες ιδέες. Παπάρια μάντολες. Δουλεμένη ομάδα από τον Λουτσέσκου είναι η ομάδα. Ίδια κι απαράλλαχτη. Κι όχι ότι έκανε τίποτα κακό ο Φερέιρα που τη διατήρησε. Μια χαρά έκανε. Έτοιμη ομάδα του κουτιού του παρέδωσε ο Ρουμάνος. Κορόιδο ήτανε να την αλλάξει; Θα την άλλαζε, αν ο Σαββίδης του έπαιρνε καλύτερους. Δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη, αντίο σας. Μια από τα ίδια κι εφέτος ο ΠΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης