Αν θέλει να δημιουργήσει τη Λέγκα του βορρά να βρει άλλα επιχειρήματα

Στο βωμό της ψηφοθηρίας υπάρχουν πολιτικοί που φαίνεται πως δεν λογαριάζουν τίποτα. Τα καφενειακού τύπου πως για όλα φταίει η Αθήνα, εκφράζονται πλέον με τον πλέον εύσχημο τρόπο και στη Βουλή. Με έναν διχαστικό λόγο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, «πάτησε» στα γήπεδα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι υπό σχεδιασμό, για να βγάλει έναν λόγο που απορεί κανείς ποιο ακροατήριο είναι δυνατό να τον καταπιεί αμάσητο.

«Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία, κάτω τα χέρια από τις ομάδες αυτές. Επιτέλους! Φτάνει πια η αδικία! 

Και επειδή προέρχομαι από την Μακεδονία, να πείτε στον κύριο Αυγενάκη ότι ο Άρης έχει γήπεδο του ’60, ο ΠΑΟΚ γήπεδο του ’70 και οι αθηναϊκές ομάδες -και καλώς- έχουν γήπεδα καινούρια. 

Γήπεδο σε κάθε πόλη, σε όλη την περιφέρεια, άξιο λόγου για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Όχι για την Αθήνα μόνο. Κάνετε λάθη. Διχάζετε τον κόσμο».

Αυτά είπε ο Βελόπουλος και αναρωτιέται κανείς πού ζει. Ποιος ευθύνεται που ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έχουν παλιά γήπεδα; Μήπως άκουσε πως η κυβέρνηση έχει συμβάλει καθοριστικά ώστε να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ το νέο του γήπεδο και είναι σε επαφές με τον Άρη που αίφνης άλλαξε την πρότασή του; Δεν έχει πάρει χαμπάρι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πως αν δεν υπήρχε Κόκκαλης, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε σε ένα ρημαγμένο Καραϊσκάκη; Πως αν δεν ήταν ο Μελισσανίδης, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να έβλεπε «Αγιά Σοφιά» και θα έπαιζε στο ΟΑΚΑ; Πως αν ο Αλαφούζος δεν έδινε μάχες πολλά χρόνια τώρα, ο Βοτανικός θα ήταν όνειρο απατηλό; Και οι ισχυροί αυτοί παράγοντες της οικονομικής ζωής και του τόπου, ήταν εκεί. Παρόντες να δώσουν δεκάδες μάχες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπήρχαν. Εδώ ο Σαββίδης είναι εξαφανισμένος χρόνια και όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει μπροστά, μαζί με τους φορείς της Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ξεπερνά τα εμπόδια και στρώνει το χαλί για να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ τη νέα Τούμπα.

Για τον Άρη υπήρξαν… μπρος πίσω από τον ίδιο το σύλλογο που αναθεωρεί τις προτάσεις του.

Αν θέλει να δημιουργήσει ο Βελόπουλος τη Λέγκα του βορρά στην Ελλάδα, μάλλον είναι καλύτερο να βρει άλλα επιχειρήματα. Γιατί όταν στη Θεσσαλονίκη το 1966 κατασκευάστηκε το Παλέ ντε Σπορ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε το Παπαστράτειο, και ο Παναθηναϊκός τον Τάφο του Ινδού, κανείς δεν βγήκε να πει πως η κυβέρνηση ενδιαφερόταν μόνο για τη Θεσσαλονίκη και είχαν ριγμένους την Αθήνα ή τον Πειραιά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα