«Αν βγει από τη φυλακή, οι μέρες μας είναι μετρημένες» είπε ο γιατρός-θύμα της Κλοντιάνα Τσέλο

Η εικαστικός, επανέλαβε ότι είναι απεργός πείνας και ότι έχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση

Έκκληση προς το δικαστήριο ώστε με την απόφαση που θα εκδώσει να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του από την κατηγορουμένη Κλοντιάνα Τσέλο, μητέρα της 12χρονης κόρης του, απηύθυνε σήμερα ο γιατρός, ο οποίος είχε δεχθεί τις σφαίρες της 50χρονης γυναίκας πριν από ένα χρόνο στη πυλωτή της πολυκατοικίας του, στο Χαλάνδρι.

«Με την απόφασή σας να δώστε μια εύλογη παράταση ζωής σε εμένα και την οικογένειά μου, γιατί αν βγει από τη φυλακή οι μέρες μας είναι μετρημένες», είπε ο γνωστός οφθαλμίατρος εξεταζόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη της Κλ. Τσέλο για τους πυροβολισμούς εναντίον του. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως η 50χρονη δεν έχει μεταμεληθεί για τις πράξεις τις, καθώς ακόμη και όταν τον είχε πυροβολήσει του έστελνε υβριστικά μηνύματα, ενώ νοσηλεύονταν και έδινε μάχη για τη ζωή του.

Μετά την εξέταση του θύματος, η δίκη για της Κλ. Τσέλο, που έχει προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνεχίστηκε με καταθέσεις και άλλων μαρτύρων, ανάμεσά τους και η σύζυγος του γιατρού αλλά και ένας γείτονας του, επίσης γιατρός. Κατά τ’ άλλα και σήμερα η 50χρονη, συνέχισε να εξετάζει τους μάρτυρες (εκπροσωπεί η ίδια τον εαυτό της, καθώς έχει αρνηθεί δυο συνηγόρους που της διόρισε το δικαστήριο), υποβάλλοντάς τους σειρά ερωτήσεων, αμφισβητώντας τα έγγραφα της δικογραφίας ως πλαστά, αλλά και δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά της προς την έδρα, επειδή, όπως είπε, δεν την ακούει και μεροληπτεί σε βάρος της.

Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων και ο πρόεδρος της ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα απολογηθεί, η 50χρονη επανέλαβε ότι είναι απεργός πείνας, ότι δεν νιώθει καλά και ότι έχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί να απολογηθεί. Ζήτησε δε εκ νέου να εμφανιστεί στο δικαστήριο το 12χρονο κοριτσάκι που έχει αποκτήσει με τον γιατρό, το οποίο μάλιστα ήταν με τον πατέρα του όταν εκείνος δέχθηκε τις σφαίρες της κατηγορουμένης.

Το πλέον, συγκλονιστικό όμως είναι ότι, όπως προέκυψε από την ανάγνωση της δικογραφίας, η 50χρονη γυναίκα φέρεται να είχε βάλει στο κεφάλι του παιδιού το πιστόλι λέγοντας του με αυτό σκοπεύει να πυροβολήσει τον πατέρα του!

«Είστε κοτσονάτος»

Μετά την εξέταση του θύματος, η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο προκειμένου να υποβάλλει ερωτήσεις στο θύμα. Όπως ανέφερε ο άνδρας αυτός, το θύμα, δεν είναι ο πατέρας του παιδιού της και πως τα σχετικά έγγραφα που το πιστοποιούν έχουν πλαστογραφηθεί.

«Είμαι απεργός πείνας και εκπροσωπώ μόνη μου τον εαυτό μου σε αυτή εδώ τη δίκη, που είναι δίκη ζωής για μένα και το παιδί μου. Θέλω να μου δώσετε λίγο χρόνο» ανέφερε αρχικά η κατηγορουμένη απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου και εν συνεχεία, είπε στο θύμα: «Επί 15 χρόνια μου είχατε δώσει ένα τηλέφωνο που δεν απαντούσατε. Χαίρομαι που είστε καλά στην υγεία σας παρά τα 70 σας χρόνια και τις σφαίρες που λέτε ότι έχει φάει. Είστε κοτσονάτος. Που βρίσκεται το παιδί μου; Ζει; »

Πρόεδρος: Ακούστε με λίγο ….

Κατηγορουμένη: Σας παρακαλώ, κύριε πρόεδρε, με αντιμετωπίζετε μεροληπτικά…

Μάρτυρας: Ναι το παιδί είναι καλά. Χαίρει άκρας υγείας και είναι στο σπίτι μου. Πηγαίνει σχολείο ….

Οι διάλογοι αυτοί συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα στο δικαστήριο με την 50χρονη να αμφισβητεί τα πάντα, μέχρι τη στιγμή που στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει η σύζυγος του γιατρού και πατέρα της κόρης της.

Εν τέλει, αφού κατάφερε να ξεκινήσει την κατάθεσή της, η μάρτυρας είπε για τα όσα είδε πριν από ένα χρόνο στην πιλοτή της πολυκατοικίας, όπου διαμένει η οικογένειά της. «Είδα την κατηγορουμένη να χτυπάει το σύζυγο μου και εκείνος να παλεύει. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο, δεν μπορούσες να τον αναγνωρίσεις. Το παιδί ήταν στη πυλωτή. Η κατηγορουμένη της έλεγε «έλα μαζί μου». Και το παιδί της απαντούσε «όχι, πήγες να σκοτώσεις τον πατέρα μου». Δεν ήθελε να πάει μαζί της.

Μου είχε πει, ότι η κατηγορουμένη της είχε βάλει το όπλο στο κεφάλι και της είχε πει με αυτό θα σκοτώσω τον μπαμπά σου …». Μάλιστα, η μάρτυρας ανέφερε πως η 50χρονη είχε χτυπήσει και την ίδια δυο φορές έξω από την πολυκατοικία της.

«Ήταν σε αμόκ»

Ακολούθως, στο ακροατήριο κατέθεσε γιατρός που διαμένει στη πολυκατοικία του θύματος, και οποίος είχε ειδοποιηθεί από το κοριτσάκι, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, να κατέβει στη πυλωτή για να βοηθήσει το μπαμπά της. «Το παιδί μου χτύπησε το κουδούνι και μου είπε «ελάτε γιατί πυροβόλησε τον πατέρα μου». Κατέβηκα κάτω, ήταν αιμόφυρτος αλλά είχε τις αισθήσεις του. Βγήκα έξω να δω που ήταν η κατηγορουμένη. Ήταν έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Ζήτησα πετσέτες για να πιέσω τα τραύματα. Το παιδί κρατούσε το περίστροφο και της είπα να το αφήσει κάτω», ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Είχατε ξαναδεί τη γυναίκα αυτή στη πολυκατοικία σας;

Μάρτυρας: Δε γνώριζα το όνομά της, γνώριζα ότι είχε ένα παιδί εκτός γάμου με το θύμα. Είχε χτυπήσει στο παρελθόν το κουδούνι μας, λέγοντας ότι αυτός που μένει στη πολυκατοικία κακοποιεί το παιδί της.

Κατηγορουμένη: Σας έχω ξαναδεί όχι ως γιατρό, αλλά ως άτομο της προσωπικής φύλαξης του κυρίου (εννοεί το θύμα). …Όταν κάποιοι κρατούν το παιδί της μάνας αυτή η μάνα που θα περιφέρεται; Δε θα πηγαίνει εκεί που κρατάνε το παιδί της αιχμάλωτο;

Ακόμη, αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο που είχε σπεύσει στη πολυκατοικία μετά τους πυροβολισμούς, είπε: «Είδαμε το κοριτσάκι που έκλαιγε και φώναζε. Δε το ξεχάσω, φώναζε προς την κατεύθυνση της κατηγορουμένης «εσύ τον σκότωσες», της έλεγε. Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι είδα και το όπλο σε μια άκρη πεταμένο. Η κυρία προσήχθη φώναζε, ήταν σε αμόκ.

Κατηγορουμένη: Λέτε για μένα ότι ήμουν σε αμόκ. Εγώ θυμάμαι ότι λιποθύμησα …

Μάρτυρας. Ήσασταν σε κρίση …

Κατηγορουμένη: Είστε ψυχολόγος;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορουμένη: Τότε δεν ξέρετε…..

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Δεκεμβρίου με την απολογία της κατηγορουμένης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα