«Αν βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού δεν θα μπαίνει σε καραντίνα όλη η ομάδα»

Για την περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα μετά την έναρξη των προπονήσεων στην Super League τοπθετήθηκε ο  καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας.

Αν βρεθεί έστω και ένας παίκτης μια ομάδας θετικός στον κορωνοϊό, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει; ρωτήθηκε ο καθηγητής και απάντησε ως εξής:

«Σε αυτή τη περίπτωση απομονώνεται ο αθλητής και όχι όλος ο οργανισμός. Αφού γίνουν κατ’ επανάληψη όλα τα απαραίτητα τεστ σε όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας και βγουν όλα αρνητικά, εκτός του συγκεκριμένου αθλητή, το πρωτάθλημα θα μπορεί να συνεχιστεί.»

Ο Ν.Σύψας πρόσθεσε ακόμη: «Παρά το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο είναι φύση σκληρό άθλημα και με κοντινές επαφές, δεν θα συνιστούσα σε καμία περίπτωση τη χρήση μάσκας ή γαντιών σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Πέρα από σχεδόν αδύνατο, μια τέτοια εικόνα ίσως είναι και γελοία. Τα τεστ μπορούν να δώσουν τον βαθμό ασφάλειας που θέλουμε.»

Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα σχολίασε: «Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Μπορεί και να μην ξαναυπάρξει κόσμος στο γήπεδο μέχρι να απαλλαγούμε από αυτόν τον ιό. Ένα γήπεδο με κόσμο είναι εστία μόλυνσης. Θα είναι πραγματικά επικίνδυνο κάτι τέτοιο. Ίσως να ξεκινήσει σε κάποια φάση να ανοίξουν οι θύρες των γηπέδων με πάρα πολύ αυστηρούς περιορισμούς, για παράδειγμα ένας θεατής ανά τρία καθίσματα, αλλά και πάλι είναι κάτι πρόωρο.»

 

Διαβάστε επίσης