Ζητά “συγγνώμη” από τον Εβραϊκό λαό ο Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτηρίζει κατανοητές τις ενστάσεις του ΚΙΣ προς το πρόσωπό του, λόγω της αγόρευσής του ως δικηγόρος του πατέρα του το 2009.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου με την οποία ζητούσε από τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη για δηλώσεις που είχε κάνει το 2009 για τους Εβραίους και το Ολοκαύτωμα, ο νέος υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει το ΚΙΣ ότι δεν διέπεται από αντισημιτικά αισθήματα.

Ο κ. Πλεύρης υποστηρίζει ότι ποτέ δεν θέλησε να προσβάλει τον εβραϊκό λαό και ζητά συγγνώμη εάν το έπραξε. Παράλληλα, χαρακτηρίζει ”κατανοητές” τις ενστάσεις του ΚΙΣ προς το πρόσωπό του, λόγω της αγόρευσής του ως δικηγόρος υπεράσπισης του πατέρα του, με τον οποίο ωστόσο δηλώνει ότι διαφωνεί πλήρως.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας:

“Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητέςΟυδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα