«Ανακαλέστε την επίσχεση εργασίας»

Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Υγείας απέναντι στους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές, που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας προειδοποίησε τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ότι αν δεν ανακαλέσει την επίσχεση και δεν προσέλθει σε διάλογο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα

Από το βήμα της Βουλής, ο Μπέζας χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, σημειώνοντας: «Αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών».

Παράλληλα, ζήτησε την ανάκλησή της ώστε να γίνει διάλογος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες φθάνουν περίπου στα  800 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ο Μπέζας διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία πρωτοβάθμιας υγείας» και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης