Ανακατασκευάζει τη Βίλα Αμαλία ο δήμος Αθηναίων

Την κτιριακή ανακατασκευή της Βίλας Αμαλία, ξεκινάει άμεσα ο δήμος Αθηναίων. Οπως έγινε γνωστό, η μελέτη ανακατασκευής των κτιρίων προβλέπει τη διατήρηση και ενίσχυση της περιμετρικής λιθοδομής, την κατεδάφιση όλων των υπόλοιπων δομικών στοιχείων στο εσωτερικό, “ούτως ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του χώρου για εργαστήρια, χώρους πληροφορικής, βοηθητικούς χώρους και άλλες χρήσεις”.

Επίσης, έχει σχεδιαστεί να γίνει ενοποίηση των δύο κτιρίων εσωτερικά και στις τρεις στάθμες και εσωτερική διαρρύθμιση, η οποία ακολουθεί πιστά τις όψεις του κτιρίου. Ακόμη, έχει προβλεφθεί αποκατάσταση των διακοσμητικών στοιχείων των όψεων στην αρχική τους μορφή, καθώς και ανακατασκευή του κεντρικού κλιμακοστασίου στην αρχική του μορφή.

Μάλιστα, την Τετάρτη εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων οι όροι διακήρυξης του έργου για την αποκατάσταση και επισκευή των δυο κτιρίων, το οποίο έχει προϋπολογισμό 3.005.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέχρι 7.1.2014 να καταθέσουν τις προσφορές τους. Το έργο χρηματοδοτείται 100% από πόρους του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του “Έργου Αθήνα”, που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Αθηναίων. Οπως επισημάνθηκε από τη δημοτική Αρχή, η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2014 και τα έργα να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2015.

Να θυμίσουμε, πως ο χώρος που αποκαλείται Βίλα Αμαλία αφορά τμήμα των δύο κτιρίων του πρώην 2ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών, επί των οδών Αχαρνών 80-82 και Χέυδεν 35, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί και τώρα ο Δήμος Αθηναίων προωθεί την αποκατάσταση και επανάχρησή τους ως διατηρητέων σχολικών κτιρίων.

Διαβάστε επίσης