Ανακατατάξεις στην Εθνική Ασφαλιστική

Ο νυν βοηθός Γενικός Διευθυντής Προμηθειών Ομίλου και Διοικητικής Υποστήριξης της Εθνικής Τράπεζας, κ. Σπύρος Μαυρόγαλος θα είναι ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος κ. Γιάννη Κατσουρίδη, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «τιμόνι» της Εθνικής Ασφαλιστικής θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές. Τον κ. Μαυρόγαλο θα πλαισιώσουν δύο ακόμη στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στη θέση του προέδρου της ασφαλιστικής θα παραμείνει ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος.

Με αυτόν τον τρόπο προωθείται το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για την ισχυροποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής με στόχο να παραμείνει κυρίαρχος στον κλάδο των ασφαλειών. Πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά είναι η ενίσχυση του προφίλ της Εθνικής Ασφαλιστικής, με μία συνεκτική διοίκηση, η οποία θα εφαρμόσει την απαιτούμενη στρατηγική εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Οι αλλαγές, που δρομολογήθηκαν μετά την παραίτηση του κ. Κατσουρίδη την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η αλλαγή φρουράς γίνεται σε μία εποχή που η Τρόικα πιέζει τις τράπεζες για την πώληση μη αμιγώς τραπεζικών δραστηριοτήτων και η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται στη λίστα των θυγατρικών των οποίων εξετάζεται η διάθεση ποσοστού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα παραμένει ανοιχτό, καθώς η Τρόικα θέλει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τους τραπεζικούς ομίλους πριν ζητήσει την αποδέσμευση ή την πώληση μικρού ποσοστού. Αυτό σημαίνει ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση τόσο της διαγνωστικής μελέτης της BlackRock και των τραπεζικών stress test, όσο και των επικείμενων stress test των ασφαλιστικών εταιρειών που ανήκουν σε τραπεζικούς ομίλους.

Ο κ. Μαυρόγαλος ορίστηκε Βοηθός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Λειτουργικής Στήριξης, υπεύθυνος Προμηθειών Ομίλου και Διοικητικής Υποστήριξης, στην Εθνική Τράπεζα το Φεβρουάριο του 2008. Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών εταιριών της Εθνικής Τράπεζας, Εθνοdata και Εθνοplan.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης