Ανακοίνωση στήριξης της Φραπάρ από τους Γάλλους διαιτητές

«Σωστές οι αποφάσεις της»

Ανακοίνωση για όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό εξέδωσε η Ένωση Γάλλων διαιτητών, στηρίζοντας την Στεφανί Φραπάρ. Οι Γάλλοι διαιτητές καταγγέλουν την συμπεριφορά των ανθρώπων του Άρη μετά τη λήξη του τελικού

«Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν για άλλη μια φορά την πιο πλήρη ασέβεια και την πιο παράλογη αμέλεια όσον αφορά το λειτούργημα του διαιτητή και την μεροληψία των παραγόντων σε αυτό το ματς. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», ανέφερε η ένωση των ελίτ διαιτητών ποδοσφαίρου της Γαλλίας (SAFE) στο Twitter.

«Αν η συμπεριφορά της ηττημένης ομάδας στο τέλος του αγώνα είναι ανάξια των αξιών του ποδοσφαίρου, οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να καθησυχαστούν: όλα πήγαν καλά μετά για την ομάδα διαιτησίας» σημείωσε το SAFE.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) «στην Ελλάδα, ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει γίνει επαναλαμβανόμενη πρακτική, σε ένα πλαίσιο που υπονομεύεται από τη βία και τη διαφθορά. Αυτή τη σεζόν, η βία που συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα οδήγησε τις αρχές να διατάξουν κλειστές πόρτες για αγώνες Πρωταθλήματος μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.».

«Οι Γάλλοι διαιτητές ορίστηκαν μετά από αίτημα της ελληνικής ομοσπονδίας για απόλυτη ουδετερότητα, για έναν αγώνα που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών», υπενθύμισε η Ένωση.

«Ελήφθησαν 4 σημαντικές αποφάσεις και ελήφθησαν καλά (όλες ελέγχονται και επικυρώθηκαν από το VAR): 3 αποβολές και το γκολ στο τέλος του πρόσθετου χρόνου» επιβεβαίωσε περαιτέρω η Ένωση.

«Τι μπορούμε να την κατηγορήσουμε ότι έκανε τη δουλειά του σε ένα θυελλώδες πλαίσιο, με αμεροληψία», κατέληξε, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή του προς την διαιτητή του τελικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα