Ανακοίνωση προσέγγισης σε ΤΣΣΚΑ από Παναθηναϊό

Με ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επιχειρεί να ρίξει τους τόνους στην κόντρα που είχε δημιουργηθεί στο τέλος της σεζόν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «πράσινοι» τονίζουν ότι όπως και εκείνοι έτσι και οι Μοσχοβίτες επενδύουν κάθε χρόνο πολλά χρήματα στο μπάσκετ, βοηθώντας τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου του ανταγωνισμού. Μάλιστα, το «τριφύλλι» προσθέτει ότι οι δύο σύλλογοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση 6 ευρωπαϊκών τροπαίων κι έγινε η πιο επιτυχημένη ομάδα της 20ετίας μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, πολλή και σκληρή δουλειά όπως και με αφοσίωση στο πλάνο όλων εκείνων που το υπηρέτησαν, ο καθένας από το δικό του πόστο.

Πέραν αυτών όμως για να φθάσει σ’ αυτό το επίπεδο ένας σύλλογος απαιτείται και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Πολύ περισσότερο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια ομάδα η οποία έχει τον ίδιο αριθμό ευρωπαϊκών τροπαίων με εμάς όπως και με τον κ. Βατούτιν ο οποίος επίσης επενδύει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια κι ασφαλώς αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Euroleague όπως και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα, βρίσκονται διαρκώς σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Οι όποιες διαφορές περιορίζονται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και είναι λογικό να έχει παρουσιαστεί ένας τόσο υψηλός ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν την τελευταία 20ετία κι έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές σε τελικούς και ημιτελικούς Final Four, προσφέροντας- αναμφισβήτητα- αθλητικό θέαμα υψηλού επιπέδου και ποιότητας στον κόσμο του μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ μπορούν να διατηρήσουν το ρόλο του πρωταγωνιστή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με αμοιβαίο σεβασμό κι αναγνώριση».

Διαβάστε επίσης