Αναλύσεις του χαβαλέ, «άξιζε η Αγγλία». Η Δανία δεν άξιζε; Η Ισπανία; Αν η Ιταλία έχανε στα πέναλτι δεν θα άξιζε;

Σ’ αυτό το χαβαλέ που κάνουνε μετά τα παιχνίδια του EURO 2021, είναι για να παίρνεις τα βουνά. Όταν ξεσαχλαμαρίζουν, αποφασίζουν να μιλήσουν και σοβαρά, υποτίθεται. Και τι είπε εκεί η παρέα του χαβαλέ; Ότι η Αγγλία άξιζε να πάει στον τελικό.

Τι θα πει άξιζε; Η Ισπανία δεν άξιζε να πάει; Κι αυτή άξιζε. Κι η Πορτογαλία άξιζε. Αν η Ιταλία είχε αποκλειστεί στα πέναλτι, δεν θα άξιζε; Κι αυτή θα άξιζε.

Η Δανία που έφερε τα πάνω – κάτω δεν άξιζε κι αυτή; Κι αυτή άξιζε. Ια όλες τις υπόλοιπες, ωστόσο, κάτι έγινε και δεν πήγαν. Όπως και για την Αγγλία κάτι έγινε. Της δόθηκε ένα «μαϊμού» πέναλτι. Ο Μακέλι αποφάσισε να την στείλει στον τελικό. Αν άξιζε να πάει, θα πετούσε τρία τεμάχια και δεν θα είχε ανάγκη να άρει το μουσατένιο πέναλτι.

Έτσι είναι. Στην Ελλάδα, όποια ομάδα προκρίνεται στον τελικό, πάντα αξίζει. Μιλάμε για πολύ βαθιά ανάλυση, ίσα με ένα μέτρο πηγάδι. Είχε, λέει, μια συνέπεια η Αγγλία και άξιζε. Κι η Δανία είχε συνέπεια. Γιατί δεν άξιζε;

Όταν ένας διαιτητής αποφασίζει, δεν μπορείς να λες ότι άξιζε η ομάδα. Και μην ακούω παπαριές για την εν γένει παρουσία της, ούτε για τα προηγούμενα παιχνίδια της. Κάθε ματσάκι είναι ξεχωριστό. Αν αξίζεις συνέχεια, νικάς με το σπαθί σου. Τέλος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα