ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Μαρτίνς νίκησε την «αφέλεια» της PSV, στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός θα … πνιγεί, αλλά θα σκοράρει

Το ματς στο «Καραϊσκάκης» εξελίχθηκε όπως ακριβώς το περιέγραψε η iapopsi.gr.  ότι ο Ολυμπιακός θα έβαζε γκολ, αλλά δεν ήταν σίγουρο ότι δεν τα έτρωγε. Έφαγε δυο, θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα δυο. Όπως θα μπορούσε να βάλει άλλα δυο.

Θα σου πω κάτι, που δεν θα το διαβάσεις πουθενά αλλού. Οι Ολλανδοί κι ας έχουν Γερμανούς προπονητές, παίζουν επίθεση, γουστάρουν να μπαίνει γκολ. Όποια ομάδα κι αν είναι αυτοί. Γι αυτό κι ο Γιώργος Γιακουμάκης βρήκε την χαρά του και πυροβολάει σε κάθε παιχνίδι.

Όλες οι ομάδες στην Ολλανδία παίζουν ένα συγκεκριμένο στυλ, που δεν αλλάζει, είτε αντίπαλος είναι ο τελευταίος της βαθμολογίας, είτε ο Ολυμπιακός, είτε η Μπάγερν. Αυτό είναι και δεν αλλάζει.

Άμα ξαναδείτε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν η Αϊντχόφεν έβγαινε στην επίθεση και κυκλοφορούσε την μπάλα, πίσω άφησε μόνο τα δυο κεντρικά μπακ. Ποτέ ελληνική ομάδα δεν αφήνει μόνο δυο πίσω. Τρεις, τουλάχιστον.

Ο Μαρτίνς δεν έκανε τίποτα περισσότερο στο ματς, παρά να πλαισιωθεί στο παιχνίδι των Ολλανδών, που είσαι σαφώς καλύτερη ομάδα. Ευκολάκι ήταν για τον Πέδρο αυτό.

Όταν ο Ολυμπιακός παίζει στην Ευρώπη, ο Μαρτίνς θα παίξει μόνο 4-3-3. Μόνο. Στην Ελλάδα, 4-2-3-1 και 4-4-2 με υποδεέστερους αντιπάλους.

Στην Ολλανδία, ο Ολυμπιακός θα σκοράρει και πάλι. Θα βρει χώρους να τρέξει μπροστά, όπως βρήκε και ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε 2-0 και τελικά, έχασε 3-2. Φυσικά, δεν θα πάει σε σετ παιχνίδι, γιατί εκεί θα γράψει ποτέ το κοντέρ. Οι Ολλανδοί μπαίνουν με καταπληκτική ευκολία στην περιοχή, είναι γεμάτοι τεχνίτες.

Στο ποδόσφαιρο όταν κάπου κερδίζεις, κάπου αλλού χάνεις. Η Αϊντχόφεν με την αφέλεια που την διακρίνει, θα επιτεθεί από το πρώτο δευτερόλεπτο κι η κατοχή μπάλα θα γράψει γύρω στο 70-30 γι αυτούς. Και στο «Καραϊσκάκης» είχε μεγαλύτερο ποσοστό, 57-43.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό που παίζουν οι Ολλανδοί γενικά, αρέσει στον κόσμο, αλλά δυστυχώς είναι μια ποδοσφαιρική αφέλεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα