Άναψε φωτιές η Σπυράκη

Πασχαλινές κόντρες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ με φόντο την συνταγματική αναθεώρηση και με μία γκέλα της Μαρίας Σπυράκη. Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον Focus Fm, υποστηρίζοντας ότι «αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και η αναθεώρηση Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το θεωρεί απαραίτητο» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε «ανενημέρωτη» την Μαρία Σπυράκη. Μάλιστα από την Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε σημερινές δηλώσεις της έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος» ,

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία και έριξε τα βέλη του και προς τον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για την άρνηση του να δεχθεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση: «Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα μπερδεύουν και τα στελέχη της Ν.Δ. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Νέα απάντηση

Η κόντρα συνεχίστηκε, καθώς η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής «να διαλέξει ή την πρόταση Αλιβιζάτου που δεν περιλαμβάνει το άρθρο 16 ή επιστολή Φώφης Γεννηματά.

«Η διγλωσσία βολεύει ώστε να μην λαμβάνει κανείς ξεκάθαρες θέσεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Αναμένουμε να τοποθετηθεί το κίνημα αλλαγής στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρεία αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή» σημειώνει η Μαρία Σπυράκη.

Αργότερα από την Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαναν πως η πρόταση Αλιβιζάτου είναι προσωπική και ουδέποτε κατατέθηκε επισήμως από το Κίνημα Αλλαγής. Αντίθετα η πρόταση Γεννηματά είναι επεξεργασμένη και κατατέθηκε προς όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής) με τον πλέον επίσημο τρόπο. Και φυσικά, όπως αναφέρουν οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχει το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. “Κάτι που μάλλον δεν γνώριζε η κ. Σπυράκη και γι’ αυτό υπέπεσε στην γκέλα να επιπλήξει το Κίνημα Αλλαγής”, κατέληξαν οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

 

Διαβάστε επίσης