Άναψε η μάχη στο ΚΙΝΑΛ από τους υποψήφιους προέδρους

Φουντώνει ημέρα με την ημέρα η μάχη για την εξουσία στο ΚΙΝΑΛ, όσο και εάν όλοι εμπλεκόμενοι στις εσωκομματικές εκλογές προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα. Όμως η μάχη έχει ανάψει για τα καλά σε όλα τα επίπεδα. Και δεν μιλάμε μόνο για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας και για σφυγμομετρήσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και τηλεφωνήματα εκ μέρους συνεργατών της κ. Γεννηματά σε συνεργάτες βουλευτών που έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου και τους προτείνουν να είναι αυτοί υποψήφιοι. Ήδη το έχει καταγγείλει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του κ. Λοβέρδου. Εξάλλου πριν εκλεγεί βουλευτής για πρώτη φορά το 2015 είχε θητεύσεις ως σύμβουλος του κ. Λοβέρδου στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Μάλιστα ως σύμβουλος του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας κινδύνευσε η ζωή του στους Αγίους Αναργύρους στις 14 Απριλίου του 2011, στο 1ο ΚΑΠΗ της πόλης, όταν ομάδα διαδηλωτών με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Τερζόγλου, τον χτύπησαν στο κεφάλι και νοσηλεύθηκε στο «Γ. Γεννηματάς».

Ήδη οι τρεις που ανοιχτά έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν την προεδρία, η κ. Γεννηματά, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Ανδρουλάκης έχουν ξεκινήσει τις επαφές στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ. Η κ. Γεννηματά μέσω τηλεδιασκέψεων με κομματικούς παράγοντες σε όλες τις περιφέρειες. Τουναντίον ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, ετοιμάζεται για επισκέψεις σε όλες τις περιφέρειες, προκειμένου να προωθήσει προσωπικά την υποψηφιότητα του. Εξάλλου έχει ένα βασικό όπλο, τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι επί της ουσίας αποτελεί την μοναδική λύση για να ανακάμψει το Κίνημα Αλλαγής. Αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει τις δική του προεκλογική καμπάνια, καθώς έχει πλειάδα στελεχών στο εσωτερικό του κόμματος και όπως τονίζουν όσοι ξέρουν αυτός είναι που θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οπότε διατηρεί το μορατότιουμ που είχε συμφωνηθεί με την κ. Γεννηματά ποντάροντας στην υποστήριξη της στον δεύτερο γύρο.

Η δημοσκόπηση

Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη αρνούνται να σχολιάσουν τις δημοσκοπήσεις, αλλά επικρατεί ικανοποίηση ότι σταθερά θεωρείται τόσο από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, όσο και από τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, ως μία αξιόπιστη λύση. Τουναντίον αυτή την φορά από την ηγετική ομάδα δεν υπήρξε επίσημος σχολιασμός των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν την κ. Γεννηματά να έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Από την πλευρά της ηγεσίας, μέσω διαρροών διατυπώνονται εκ νέου αιχμές για κατευθυνόμενη δημοσκόπηση, παραθέτοντας, παράλληλα, και μιαν εντελώς διαφορετική ανάγνωση της συνολικής εικόνας των πρόσφατων σφυγμομετρήσεων.

Συνομιλητές του κ. Λοβέρδου, σχολιάζοντας όλες τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης, δεν εξέφραζαν μόνο την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματά της, αλλά μιλούν για «παγίωση της στασιμότητας του κόμματος», καλώντας σε δυναμική και γρήγορη αντίδραση απέναντι στον εν λόγω κίνδυνο. «Αυτό κανείς δεν το θέλει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το προκαλέσει», προσέθεταν.

Όλα αυτά δείχνουν ότι μάλλον θα ακυρωθεί το τρυκ της ηγετικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ να μεταφέρει τις εσωκομματικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2022. Οπότε το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν το Νοέμβριο, αν και οι πιο ψαγμένοι λένε, πως δεν αποκλείεται η διαδικασία να επισπευτεί λόγω πολιτικών εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα