Ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, ζητά η Αντωνοπούλου

Την πίστη της ότι η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα μπορεί να περιορίσει τη φυγή επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό, εκφράζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα κοινωνικά συνεταιριστικά σχήματα, όπως διαπίστωσε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες πόλεις. Όπως σημειώνει, «η Ειδική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας προωθεί δράσεις και μέτρα που θα διευκολύνουν τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών σχημάτων. Συγκεκριμένα, δρομολογούνται δράσεις που αφορούν χρηματικές επιχορηγήσεις, δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως εγγυήσεις δανείων, επιστρεπτέες επιχορηγήσεις ή εγγυητικές επιστολές».

«Το επόμενο διάστημα»- τονίζει -«θα λειτουργήσουν υποστηρικτικές δομές ανά Περιφέρεια  για τη διάδοση της κοινωνικής οικονομίας. Οι δομές αυτές θα υποστηρίζουν δωρεάν όλους εκείνους που θέλουν να συστήσουν μία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα