Ανασχηματισμός προβλέπεται και στον δήμο Αθηναίων – Ποιοι μετακινούνται

Οι αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 4 το απόγευμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες σε αναδόμηση της επιτελικής του ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το νέο «σχήμα μάχης» της δημοτικής αρχής της Αθήνας αναμένεται να ανακοινωθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτή η πιθανότητα ο «ανασχηματισμός» Μπακογιάννη ακόμη και να συμπέσει με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, για τις οποίες ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ».

Θέλοντας να ανακατέψει σε σημαντικό βαθμό την τράπουλα της ομάδας της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος Αθηναίων φέρεται να έχει δρομολογήσει μια σειρά από αλλαγές και αντικαταστάσεις προσώπων. Ενδεικτικά, κατά πληροφορίες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Τεντόμας οδεύει προς την Αντιδημαρχία πρασίνου, η οποία σπάει στα δύο με τον εν ενεργεία Αντιδήμαρχο, Σάκη Κολλάτο να μοιράζεται τις αρμοδιότητες με τον κ. Τεντόμα, κρατώντας αυτές του ηλεκτροφωτισμού.

Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προαλείφεται ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου Λευτέρης Σκιαδάς, τον οποίο συνακόλουθα θα διαδεχθεί ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Γρηγόρης Λέων.

Με έντονο άρωμα γυναίκας ο «ανασχηματισμός» Μπακογιάννη περιλαμβάνει τη σύσταση Αντιδημαρχίας, αρμόδιας για γυναικεία θέματα, της οποίας θα ηγείται η Άννα Ροκοφύλλου, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ. Στο φορέα θα τη διαδεχθεί η Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος του Αθήνα 984, προς τον οποίο φέρεται να οδεύει η εντεταλμένη σύμβουλος Πόπη Δομάζου.

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται και στην Αντιδημαρχία Παιδείας, καθώς το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο Νίκος Βαφειάδης, με τον προκάτοχό του, Αντιδήμαρχο Υγείας και Παιδείας Μανώλη Καλαμπόκα, να περιορίζεται μόνο στα θέματα Υγείας. Επιπλέον, τον Νίκο Βαφειάδη διαδέχεται ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών, Γιώργος Αποστολόπουλος. Στο ίδιο πλαίσιο, τις αρμοδιότητες του κ. Αποστολόπουλου αναλαμβάνει ο Βασίλης Αξιώτης, αντιδήμαρχος σήμερα Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως.

Παράλληλα, από το Οργανόγραμμα της διοίκησης του δήμου Αθηναίων καταργείται η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων λόγω -κυρίως- του επικεφαλής της, Νίκου Μακρόπουλου, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο από τις δηλώσεις του για τη μη δυνατότητα μετάβασής του στο Μπάντεν Μπάντεν λόγω καραντίνας.

Παρά τις διαδοχικές αλλαγές, στα πόστα τους φαίνεται πως παραμένουν ο Νίκος Αβραμίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ο Βασίλης Κορομάντζος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων και η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα