Ανασχηματισμός… τσέπης της τελευταίας στιγμής

Ποιες καραμπόλες έφερε η αναβάθμιση του μέχρι πρότινος γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος προήχθη σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές

Με χρονοκαθυστέρηση είκοσι και κάτι ωρών από την ερώτηση που του τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, για τον αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, απάντησε τελικά ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ένα μίνι «ρετούς» της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:

>>Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου, ανέλαβε το πόστο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την Αριστοτελία Πελώνη να διατηρεί τα καθήκοντα της αναπληρώτριας.

>>Ο Άκης Σκέρτσος ανέλαβε υπουργός Επικρατείας κρατώντας τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

>>Ο Γιώργος Στύλιος παραμένει υφυπουργός, μετακομίζοντας όμως από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλύπτοντας εκεί τη θέση που άφησε ο Γ. Οικονόμου.

>>Ο Θεόδωρος Λιβάνιος παραμένει στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά αποχωρεί από το Μαξίμου, καθώς  από υφυπουργός στον πρωθυπουργό που ήταν πήρε «μετάθεση» για το  υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως υφυπουργός.

Από το Μαξίμου εξηγούν ότι οι αλλαγές-καραμπόλες προέκυψαν από την αναβάθμιση του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος από γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών προήχθη σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα