Ανασκαφή έφερε στο “φως” ένα μέρος του τείχου της Αρχαίας πόλης της Λαμίας

Ευρήματα μιας άλλης εποχής της Λαμίας, έφεραν στο φως οι εργασίες κατεδάφισης σε οίκημα στην οδό Όθωνος στη σκιά του λόφου του ιστορικού κάστρου.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, Έφη Καράντζαλη, πρόκειται για ένα ακόμη κομμάτι του Αρχαίου Τείχους της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημεία από το τείχος της Αρχαίας πόλης έχουν βρεθεί επίσης στις οδούς Θερμοπυλών, Παλαιολόγου, Έσλιν, Καραϊσκάκη και συνεχίζει μέχρι και τον Άγιο Λουκά.

Από ανασκαφές, που έχουν γίνει παλαιότερα, εντός του οικιστικού ιστού της σημερινής πόλης της Λαμίας, έχουν αποκαλυφθεί τμήματα του τείχους της Αρχαίας πόλης, καθώς και τμήματα δημοσίων οικοδομημάτων και εντός των τειχών ιδιωτικών οικιών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η σημαντικότερη περίοδος ανοικοδόμησης και πολεοδομικής οργάνωσης της αρχαίας πόλης είναι το β’ μισό του 4ου αι. π.Χ., όπου ανήκουν και τα σημαντικότερα οικοδομικά κατάλοιπα της πόλης.

Με την βοήθεια της σωστικής έρευνας έχει καταστεί δυνατός ο προσδιορισμός – σε αδρές γραμμές – της πορείας που ακολουθούσε το τείχος της αρχαίας Λαμίας, το οποίο ξεκινούσε από τον λόφο της οχύρωσης της Ακρολαμίας (τον γνωστό σήμερα ως λόφο του Κάστρου της Λαμίας) και κατέληγε στον αντικρινό λόφο του Αγίου Λουκά.

Όπως ήταν φυσικό οι εργασίες διακόπηκαν μέχρι οι αρχαιολόγοι μπορέσουν να συλλέξουν τα στοιχεία που θέλουν, ενώ οι περίοικοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πορεία της αρχαιολογικής σκαπάνης.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

 

Διαβάστε επίσης