Αναστάτωση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις της Χριστοδουλοπούλου

Ο Γιάννης Μπαλάφας άδειασε την Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφορικά με το παράδειγμα των λεγόμενων «πρασινοφρουρών»

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να προκαλούν οι πρόσφατες αναφορές της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διδαχθεί από τις αλλαγές στο κράτος που έκαναν άλλα κόμματα στο παρελθόν όπως το ΠΑΣΟΚ το 1981 για να ενισχύσει την επιρροή τους σε θεσμούς μέσω των δικών του ανθρώπων.

Ταυτότητα και οδοντοστοιχία

Ο Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής άδειασε την Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφορικά με το παράδειγμα των λεγόμενων «πρασινοφρουρών» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν θέλω να είμαι σε μια είσοδο εν είδη τελωνειακού υπαλλήλου και να ελέγχω την ταυτότητα ή την οδοντοστοιχία καθενός φίλου, συντρόφου, προοδευτικού ανθρώπου στελέχους, που παλιότερα ήταν σε άλλα κόμματα και σήμερα θέλουν να έρθουν σε εμάς. Κι εγώ σε άλλο κόμμα ήμουν. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι αν κοιτάξουμε το παρελθόν μας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα δούμε κριτικά. Αλλά κοιτάμε το σήμερα, κοιτάμε το αύριο».                  Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός σημείωσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και έναν κόσμο παραδοσιακών αριστερών. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε ένα όραμα ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό ταυτόχρονα. Αυτό κάνουμε κι εμείς σήμερα κι εκεί στρατεύονται πολλοί πολίτες που προέρχονται από το προοδευτικό κέντρο, το χώρο της κεντροαριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ανένταχτοι και άλλοι. Καλοδεχούμενοι».                                                     Αναφορικά με τον Παύλο Πολάκη ο Γιάννης Μπαλάφας κατά το παράδειγμα του Νίκου Φίλη άφησε αιχμές κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας λέγοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται σεξιστικοί χαρακτηρισμοί λέγοντς επίσης ότι «δεν μπορούμε όλοι να έχουμε το ίδιο στυλ. Υπάρχουν κι άλλα στυλ πιο έντονα πιο δυναμικά. Πρέπει να συνυπάρχουν όλα τα στυλ, πάντα με σεβασμό του άλλου, του αντιπάλου και η αποφυγή χαρακτηρισμών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα