Αναθάρρησε ο Γραμμένος, το παλεύει και ο Βακάλης

Επανεμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στην ΕΠΟ ο Βάγγος Γραμμένος και έπειτα από πολύ καιρό έδειξε ιδιαίτερα ευδιάθετος. Λες και αναζωογονήθηκε από το τριήμερο που πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Και ας του τα χάλασε ο καιρός. Αν και στην ηλικία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν πρέπει να ’ναι και ιδιαίτερα φανατικός με τη θάλασσα. Εκτός και αν πρόκειται για κάποια ταβέρνα με ωραία αστακομακαρονάδα. Ή και με καλή μαριδίτσα. Λέγεται ότι του αρέσουν και οι δύο επιλογές.

Η καλή διάθεση του Γραμμένου, λοιπόν, δεν σχετιζόταν με την απόλαυση της παραλίας. Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε έφτιαξε το κέφι του από τις γαστρονομικές δυνατότητες που παρέχει το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης. Για τον Βάγγο άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα, η προοπτική της παραμονής του στην προεδρία της ΕΠΟ! Ναι, μια χαρά βλέπουν τα ματάκια σας! Ο Γραμμένος άρχισε να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει το χρίσμα και να παραμείνει στο πάρκο Γουδή. Γι’ αυτό επέστρεψε μέσα στη φρεσκαδούρα! Καμαρωτός-καμαρωτός και ας είχε πάει στη Bουλή η δικογραφία για το VAR, στο οποίο μπορεί να βρεθεί ξαφνικά κατηγορούμενος.

Πού αντλεί την αισιοδοξία του ο Βάγγος; Στον Μελισσανίδη! Στον «Τίγρη». Όχι ότι του έχει πει κάτι, αλλά διακρίνει μία αναποφασιστικότητα στην επιλογή του νέου προέδρου. Κι όσο καθυστερεί ο «Μελισσάν» να δώσει σε κάποιον το χρίσμα, τόσο αναθαρρεύει ο Γραμμένος. Έχει βάλει κόσμο και κοσμάκη για μία καλή κουβέντα στο αφεντικό της ΑΕΚ. Μέχρι και ότι αποτάσσεται το μπλοκ του Βορρά είναι έτοιμος να πει ο Βάγγος, για να παραμείνει πρόεδρος. Αλλά, όπως λένε όσοι ξέρουν, περισσότερες ελπίδες έχει ο Κούγιας να εκλεγεί στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας παρά ο Γραμμένος για να παραμείνει στην ΕΠΟ. Κι αφού ο Αλέξης μπορεί να βρει μόνο την ψήφο του Μάρκου αν όντως βάλει υποψηφιότητα, ο άνθρωπος του Ιβάν δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα.

Ο Βακάλης και ο Παπαχρήστος

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Νίκος Βακάλης. Την τελευταία εβδομάδα επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου. Το κινητό του τηλέφωνο έφτασε στα πρόθυρα της έκρηξης από τη χρήση. Ο Σαμιώτης τηλεφωνούσε σε όποιον γνωρίζει από τις Ενώσεις, ενώ δεν παρέλειψε να επικοινωνήσει ακόμα και με παράγοντες ισχυρών σωματείων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αλλά φαίνεται πως ήταν της μοίρας του γραφτό να επιστρέψει μόνιμα στο νησί του, χωρίς τα μεγαλεία της τελευταίας τριετίας όταν τον έμαθαν σε όλη την Ελλάδα, μα και στην Ευρώπη.

«Αυτά παθαίνει όποιος κατηγορεί δεξιά και αριστερά τον Γιαννάκη», σχολίαζε άνθρωπος που γνώριζε από πρώτο χέρι όσα απέδιδε ο Βακάλης στον στενό συνεργάτη του Μελισσανίδη, όταν η ΑΕΚ έμεινε εντελώς εκτός στόχων αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018.

Τον Νικόλα επεχείρησε να σώσει ο Τάκης Παπαχρήστος με την πρότασή του για αύξηση της Εκτελεστικής Επιτροπής από 17 άτομα σε 21. Ο Αγρινιώτης εξασφάλισε το πράσινο φως και από το μπλοκ του Βορρά, καθώς κι εκείνοι ήθελαν να σώσουν έναν-δύο εκλεκτούς τους, όπως ο Παναγιώτης Διακοφώτης και ο Περικλής Λασκαράκης. Έπεσε, όμως, η πρόταση στο κενό. Όχι μόνο επειδή αντέδρασαν από τη FIFA και την UEFA, αλλά κυρίως διότι υπήρξαν διαφωνίες και εντός Ελλάδας. Με το σκεπτικό ότι «όσο μικρότερη είναι μία διοίκηση, τότε ευκολότερα μπορεί να κινηθεί και δυσκολότερα αυτονομείται».

Η απόρριψη της πρότασης που κατέθεσε ο Παπαχρήστος δείχνει ότι το επόμενο διοικητικό σχήμα της ΕΠΟ (αν γίνουν εκλογές) έχει ουσιαστικά κλειδώσει. Με πολλούς από τους παλιούς να κουνούν μαντίλι και να αναπολούν τα περασμένα μεγαλεία, τα οποία θα διηγούνται και θα δακρύζουν.

Επί της ουσίας για το νέο ΔΣ παίζονται μια-δυο θέσεις, οι οποίες περίμεναν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κατά το παρελθόν θεωρήθηκαν φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό, αλλά όσα συμβαίνουν το τελευταίο 10ήμερο θέτουν σε αμφισβήτηση την εκλογή τους. Όλα αυτά, βέβαια, με το σκεπτικό ότι τελικά θα γίνουν οι εκλογές μέσα στον Ιούλιο όπως προβλέφθηκε αρχικά, και όχι σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση και την ανακοίνωση  του Λευτέρη Αυγενάκη για μετάθεση των αρχαιρεσιών το φθινόπωρο και με διευρυμένη βάση ψηφοφόρων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα