«Ανατριχιαστική η δήλωση Τσίπρα για τον έλεγχο των “αρμών της εξουσίας”»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, βρέθηκε καλεσμένος στην πρώτη εκπομπή του «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το προσφυγικό και την πορεία της οικονομίας.

Πρώτο θέμα που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι το προσφυγικό.

«Οι πολίτες θα ήθελαν μεγαλύτερη ταχύτητα στο προσφυγικό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση έχει επτά στρατηγικές προτεραιότητες, την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, που ήδη σε πρώτο βαθμό έχει φτάσει τις 24 ημέρες, την αύξηση των επιστροφών, τη λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, τον αποτελεσματικό έλεγχο των ΜΚΟ, τη διεθνοποίηση της κρίσης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών»

Ενώ χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. «Ανατριχιαστική η δήλωση Τσίπρα για τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θύμισε, δε, ότι ήδη στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να ελέγξει τους θεσμούς.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι πολύ προβληματικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει τέτοια αντίληψη και να θέλει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης, τη δημόσια διοίκηση».«Στη θητεία του ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να τα ελέγξει όλα αυτά».

Ακόμα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «η διάκριση των εξουσιών κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητείται. Είναι στον πυρήνα της Δημοκρατίας».

«Είμαι χαρούμενος που επί των ημερών μας ανοίγουν και δεν κλείνουν κανάλια» σημείωσε, ακόμη.

Αναφορικά με την προστασία α’ κατοικίας ο κ. Πέτσας τόνισε «Καλώ όλους όσους θεωρούν ότι απειλείται η πρώτη κατοικία τους να μπουν στην πλατφόρμα μέχρι τις 30 Απριλίου και το δηλώσουν»

Διαβάστε επίσης