Ανατριχιαστική μαρτυρία του οδηγού που σταμάτησε λίγα μέτρα από την καταρρέουσα γέφυρα

Σώθηκε από θαύμα κι έδωσε τη συγκλονιστική του μαρτυρία για την τραγωδία στην γέφυρα Μοράντι που κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος στην Γένοβα. Το φορτηγό του στέκεται στο χείλος της αβύσσου… Ο οδηγός έκοψε ταχύτητα την τελευταία στιγμή. Ο 37χρονος ταξίδευε με το φορτηγό από την Σαβόνα στη Γένοβα. Βρισκόταν στην μία από τις δύο λωρίδες της γέφυρας με κατεύθυνση το Λεβάντε.

«Μόλις με είχε προσπεράσει ένα αυτοκίνητο. Το είδα να με φτάνει από τους καθρέφτες, με πέρασε και στη συνέχεια; μπήκε μπροστά μου. Μόλις είχαμε φτάσει στη γέφυρα» λέει ο οδηγός του πράσινου φορτηγού. «Έβρεχε, έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε, έκοψα ταχύτητα για να κρατήσω μια ορισμένη απόσταση, επειδή το φρενάρισμα με την βροχή ήταν αδύνατο και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Δεν μπορούσες να δεις και πολλά». Κάποια στιγμή τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Σαν να είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τον πυλώνα της γέφυρας να πέφτει. Φρέναρα. Όχι μόνο φρέναρα, κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό. Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση».

Το φορτηγό διέσχισε μια απόσταση περίπου 12 μέτρων προς τα πίσω. «Κατάλαβα πως όλα είχαν καταρρεύσει, πως έπρεπε να ξεφύγω. Πετάχτηκα έξω από το φορτηγό και άρχισα να τρέχω. Έβρεχε καταρρακτωδώς. Είδα κι άλλους οδηγούς και τους είπα να φύγουν αμέσως».

Διαβάστε επίσης