Ανατριχίλα από τη μάχη του Νίκου Παγκάκη με τον κορωνοϊό

Συγκλονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Παγκάκης με την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό. Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο FB, γράφει για την καθυστέρησή του να εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να οδηγηθεί από τις διακοπές του στην εντατική του Σωτηρία, τη μάχη που έδωσε εκεί να κρατηθεί στη ζωή και τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν το καλύτερο φάρμακο στη μοναξιά τις ώρες που πολεμούσε να κρατηθεί στη ζωή

Η ανατριχιαστική ανάρτηση του Νίκου Παγκάκη:

«Είναι φορές που τα παιχνίδια της μοίρας γράφονται σε απόλυτα ευφάνταστους ρυθμούς , προλαβαίνουν οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη στη ζωή ! Κάπως έτσι,  από την Παναγία της Τήνου – όπου άναβα λαμπάδες στη Μεγαλόχαρη – το δρομολόγιο με οδήγησε , αντί Ραφήνας , στο….λιμάνι του νοσοκομείου Σωτηρία!!!

Η άγκυρα έπεσε στην…εντατική και εμείς πέσαμε από την Ακρόπολη και ευτυχώς πορτοφόλι δεν βρήκαμε αλλά τουλάχιστον, πέσαμε στη μέσα πλευρά…. Από ένα self test, μέσω COVID 19, στα επείγοντα και από ένα θάλαμο διαχείρισης, στην κλινική για COVID, στην εντατική με ιογενή πνευμονία και κρίσιμες ώρες! Όπου το ταξίδι πήγε καλά αλλά μπορούσε να καταλήξει οριακά κι αλλιώς….

Άργησα να κάνω το εμβόλιο και το πλήρωσα, αυτή είναι η μόνη αλήθεια (όχι ακριβά ευτυχώς). Το τίμημα μεγάλο, στην κόψη του ξυραφιού… Με ένα πακέτο αναβολών, ρίσκαρα την ζωή μου και των συνανθρώπων μου οριακά!!! Ούτε 5G ούτε καλό το εμβόλιο, ούτε είπε ο Γιάννης, της Κατίνας, της Τίνας κτλ ! Όταν φτάσεις εκεί οι θεωρίες εξαντλούνται στα χαρτιά και το διαδίκτυο σε κοιτάζει ειρωνικά….

Ο Κορωνοϊός εισέβαλλε στη ζωή μου άγαρμπ . Μέρες πυρετού, μέρες φαρμάκων, μέρες ακινησία, άπειρες εξετάσεις και όσα προβλήματα καθημερινά άλλοι τόσοι άνθρωποι ως αντίβαρο… ΝΑΙ!!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ , η καλύτερη αντιβίωση!!!!!! Ένα μήνυμα: «κάνε «κουράγιο», ένα: «μην μασάς είσαι παλικάρι», μαζί με την αγάπη των ανθρώπων σου και των φίλων σου, των γνωστών σου και την αγάπη του θεού κάνουν θαύματα. Σαν αυτά που γίνονται ανάμεσα μας καθημερινά!!!

ΥΓ: Σας ευχαριστώ όλους δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Και Δεν θα ξεχάσω, πως το πιο δύσκολο μέτωπο της μάχης, ΌΧΙ δεν ήταν ο κορωνοϊός, αλλά η διαχείριση της σκέψης, απέναντι στην Λαίλαπα του. Το μυαλό σου! Είσαι εντελώς μόνος, με τον εαυτό σου  και δεν τον ξεγελάς με κανένα τρικ. Για να του πεις αν θες να συνεχίσεις … Αν θες να ζήσεις η εγκαταλείπεις! Αν φοβάσαι και ποσό ψύχραιμος μπορείς να μείνεις ενώ καταρρέεις!  Εκεί,  να κοντρολάρεις τον φόβο σου ανά λεπτό, κυριολεκτικά, με τις αναπνοές σου να πέφτουν ελεύθερη πτώση και το βλέμμα σου να κολλάει στο μόνιτορ , για να Τσιμπήσεις… 1 κλικ πάνω ανάσας. Να οριοθετείς, την βοήθεια ανθρώπων και Αγίων, το ποσό τελικά μαχητική ψυχή έχεις! Το σώμα θυμάται τα Πάντα, τι έκανες στη ζωή σου, τι θες  και συν αποφασίζει μαζί σου! Ενώ εσύ διαχειρίζεσαι την μοναξιά της ασθένειας! Όλοι τόσο μακριά, σε μια δύσκολη τετ α τετ απομόνωση με τον COVID, ενώ έχει να σου πει και να του πεις Πάρα Πολλά!!!!! Τα βρήκαμε όμως τελικά …

Ήρωες στο νοσηλευτικό προσωπικό !!!! Ότι κι αν γράψω θα αδικήσω τα άπειρα ΜΠΡΑΒΟ που τους αρμόζουν 💚 Ας τους στηρίξει η πολιτεία οικονομικά και γενικά! Δεν πληρώνεται αυτό που κάνουν με κανένα 8ωρο οι συμπολίτες μου! Μου κράτησαν τα χέρια άγνωστοι άνθρωποι για να μείνω όρθιος και μου θύμισαν πως ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι οι άνθρωποι, από εκεί αρχίζουν όλα. Τίποτα δεν μετράει περισσότερο μην το ξεχνάτε!  Χωρίς αυτούς η ζωή και στα εύκολα και βασικά στα δύσκολα, δεν έχει το ίδιο άρωμα…. ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΠΟΤΕ!!!!».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα