Ανατροπή: Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 0-3

Η δικαστική επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό και ανέτρεψε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League με την οποία είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί στα τελευταία 20 λεπτά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατακύρωσε το ματς που κατά το λεπτό της διακοπής του ήταν 0-1, με σκορ 0-3 υπέρ του Ολυμπιακού. Από τον Παναθηναϊκό συνολικά αφαιρέθηκαν πέντε βαθμοί. Στους τρεις δηλαδή που του είχαν αφαιρεθεί για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του, προστέθηκαν ακόμη δύο κατά σύντμηση για την υπαιτιότητα της διακοπής του παιχνιδιού.

Η Πειθαρχική επιτροπή της Super League, είχε πρωτοτυπήσει καθώς έκρινε ότι ο Γερμανός διαιτητής Φριτς κακώς αποφάσισε την διακοπή του παιχνιδιού, και ότι θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την φυσική του ολοκλήρωση. Τελικά το Φύλλο Αγώνα παρέμεινε ισχυρό και δεν δημιουργήθηκε νομολογία που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ακυρώνει τις αποφάσεις των διαιτητών, τινάζοντας το πρωτάθλημα στον αέρα.

Τα πραγματικά περιστατικά κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που η κατάληξη της υπόθεσης ήταν δεδομένη.

Ο Ολυμπιακός με βάση την απόφαση φθάνει τους 69 βαθμούς, 5 πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και 15 πάνω από την δεύτερη ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός πάει στους 33 και υποχωρεί στην ένατη θέση, ισοβαθμώντας με τον Παναιτωλικό.

Η απόφαση καθυστέρησε να εκδοθεί για… ευνόητους λόγους. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία κι έπειτα αποκαταστάθηκε η τάξη.

Το περίφημο 60λεπτο που έπρεπε να περιμένει ο διαιτητής, όπως υποστήριξε ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να διακόψει οριστικά το παιχνίδι, κάθε άλλο παρά δεσμευτικό είναι. Ο κανονισμός δεν αναφέρει τουλάχιστον, ούτε ακριβώς, αλλά… μέχρι 60 λεπτά. Όταν μπαίνει ξανά ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο, έχει ξεκάθαρη άποψη για την κατάσταση που επικρατούσε και στοιχειοθέτησε την απόφασή του να διακόψει το παιχνίδι, καθώς όποιος ήθελε έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο και όποιος ήθελε έβγαινε.

Διαβάστε επίσης