Ανατροπή: Προς παράταση η διάθεση των self test από τα φαρμακεία

Τι "βγαίνει" από τη συνάντηση Κοντοζαμάνη-Σκέρτσου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκαρίων

Παράταση φαίνεται να παίρνει η διάθεση των self test από τα φαρμακεία όπως προκύπτει μετά το πέρας της σημερινής δίωρης συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών αλλα και την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Ειρήνη Μαρκάκη.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν αντιτίθεται στο ε¨Όπως  έγινε γνωστό, στην ατζέντα της συζήτησης υπήρχαν αρκετά “ανοιχτά” θέματα του κλάδου, ωστόσο η ταμπακιέρα δεν ήταν άλλη από την εκκρεμότητα της συνέχισης της διάθεσης ή μη των self test από τα φαρμακεία.

Εκπεφρασμένη -και σήμερα- θέση της κυβέρνησης είναι τα αυτοδιαγνωστικά για την Covid-19 κιτ να συνεχίζουν να διατίθενται από τα φαρμακεία και μετά την καταληκτική -για την ώρα- ημερομηνία της 19ης Ιουνίου.

Ζητήθηκε μάλιστα ευθέως από τους φαρμακοποιούς η συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ, με την πρόβλεξη ότι για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης.

Αυτό το τελευταίο περι εναλλακτικών καναλιών διάθεσης (βλ. super market) φαίνεται να αποτελεί το σημείο τριβής ανάμεσα στους φαρμακοποιούς και την κυβέρνηση, με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά, να δεσμεύεται να θέσει άμεσα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση.

Υπό αυτό το πρίσμα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου υπάρχει η αίσθηση ότι το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα κάνει κάνει, τελικά, δεκτή την πρόταση του υπουργείου Υγείας για τη διάθεση των self test.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα