Αναβάλλεται η Euroleague

Το σενάριο αναβολής της Euroleague για το 2021 εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά από τις κεφαλές της διοργάνωσης.

Η πανδημία έχει επηρρεάσει την ζωή των κατοίκων όλης της Ευρώπης, ενώ το φάσμα των lockdown επανέρχονται πλέον εμφατικά σε πολλές πόλεις.

Η Ευρωλίγκα ήδη έχει αναβάλλει αρκετά παιχνίδια και η κατάσταση θα χειροτερεύει καθώς το κύμα της πανδημίας είναι σε μεγάλη έξαρση γι αυτό το λόγο ήδη σχεδιάζεται μια τηλεδιάσκεψη με τις Λίγκες ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Όπως γράφεται σήμερα σε εφημερίδες η  Euroleague  θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το σενάριο να σπάσει η σεζόν σε δύο κομμάτια.

Στο πρώτο μισό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και Κύπελλα, με τις ομάδες να αποφεύγουν τις μεγάλες μετακινήσεις ανά την Ευρώπη στην περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού με όσους κινδύνους και δυσκολίες περιλαμβάνει αυτό και η δεύτερη.

Στο δεύτερο μισό (από τον Γενάρη και μετά) όταν υπάρχει ελπίδα να έχει μπει σε φάση ύφεσης ο κορωνοϊός ή ακόμη και να υπάρχει εμβόλιο, να διεξαχθούν οι διεθνείς διοργανώσεις, ακόμη και με τη μορφή «φούσκας» όπως το ΝΒΑ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πασιφανές πως με το ισχύον for σύστημα που περιλαμβάνει τόσα πολλά παιχνίδια και ήδη υπάρχουν πολλές αναβολές, είναι αδύνατο να τελειώσει ομαλά η σεζόν και πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα