Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Καθώς ο επικεφαλής του «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο

Για τις 18 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο, διότι ο ίδιος ήταν εκπρόσωπος και διαχειριστής 600 δις δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Ιούνιου του 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού δεν έδωσε το «παρών» στο Τριμελές  Εφετείο της Πάτρας και με έγγραφό του δήλωσε πως δεν επιθυμεί την μεταγωγή του στο δικαστήριο και ότι θα τον εκπροσωπήσει ο συνήγορός του. Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου οι νεοδιορισθεντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Ο Α. Σώρρας έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Το χρονικό της υπόθεσης του Αρτέμη Σώρρα

Το 2012 ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.

Δύο χρόνια αργότερα το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδας ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν άπατης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές. Το 2018 και συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου και διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος.

 

Διαβάστε επίσης