Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια

Ελεύθερος ο καθηγητής- Τι αναφέρουν οι καταγγελίες

Για τις 2 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Την αναβολή ζήτησαν οι δικηγόροι του προκειμένου να ενημερωθούν από την δικογραφία. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δική του.

Σχετικά με τον 45χρονο εκπαιδευτικό που φέρεται να παρενοχλούσε μαθήτριες σε γυμνάσιο στο Μοσχάτο, ενημερώνουμε ότι κινήθηκε άμεσα από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.

Όπως κατήγγειλε η 12χρονη μαθήτρια ο 45χρονος, ενώ είχε μείνει μόνη της σχολική αίθουσα, την πλησίασε και στη συνέχεια την ακούμπησε στους ώμους και την πλάτη προτείνοντας αρχικά να της κάνει μασάζ φτάνοντας στο σημείο, σύμφωνα με την καταγγελία, να πει στην 12χρονη «βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε».

Η 12χρονη τότε άρχισε να ουρλιάζει και βγήκε από την αίθουσα ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου στο Μοσχάτο, όπου και περιέγραψε τα όσα είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το προηγούμενο διάστημα τουλάχιστον 3-4 μαθήτριες του Γυμνασίου είχαν επισκεφθεί το γραφείο του Διευθυντή για να εκφράσουν τα παράπονά τους για τη συχνά απρεπή συμπεριφορά του 45χρονου καθηγητή. Βάσει των περιγραφών τους ο καθηγητής ανέβαζε τα κορίτσια στον πίνακα και κοιτώντας επίμονα προχωρούσε σε πρόστυχα σχόλια.

Κατά την ίδια πηγή η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε σε συστάσεις προς τον 45χρονο καθηγητή, ο οποίος, όμως, όπως φαίνεται δεν συμμορφώθηκε με αυτές. Σε κάθε περίπτωση οι καταγγελίες των μαθητριών αυτών εξετάζονται ήδη από τις αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της δράσης του 45χρονου εκπαιδευτικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα